"Протестна мрежа" пита: Защо ГЕРБ мълчи за модела "Кой"?

28266
"Протестна мрежа" пита: Защо ГЕРБ мълчи за модела "Кой"?
Снимка: БГНЕС

Никога не сме спирали да се интересуваме „Кой” управлява. А опасенията ни сега са, че дневният ред ще се подмени – след избори, които станаха факт заради едногодишни протести, заяви едно от лицата на „Протестна мрежа” Константин Павлов-Комитата.

Големият въпрос е дали няма да има неофициално споразумение, което да запази корпорацията „Кой”. Моделът „Кой” не е демонтиран – тези мрежи от зависимости са проникнали толкова дълбоко, че ако някой смята, че с едни избори това ще бъде преодоляно, значи много се лъже, добави Антоанета Цонева – също популярно лице на „Протестна мрежа”.

Рашидов забрави Пеевски: Кажете една зависимост на ГЕРБ

Аз съм работил пет години в ГЕРБ – кажете една наша зависимост. С тези думи бившият културен министър Вежди Рашидов подхвана прик...

Искаме да бъде ограничен произволът. Затова трябват правила – например всеки един договор, в който са включени обществени средства, да се публикува в цялост на специален сайт. Друго предложение – всички, които по закон декларират пред Сметната палата доходите си, да декларират и условията, при които са взели кредити и заеми. Да бъде проведен референдумът за изборна реформа, да се гласува електронно, гражданите да имат електронни подписи и да могат да контактуват с администрация, продължи Цонева пред Нова телевизия.

Фактът, че ГЕРБ не споменава по никакъв начин за изчистване на държавата дори при разговори с ДПС, дълбоко ни тревожи, подчерта Комитата. Няма го въпросът за „Кой” в „екселските таблици” на ГЕРБ. Ние чуваме само изявления от Бойко Борисов за широк консенсус между всички организации – а виждаме как години не се избира главен съдебен инспектор, не се избира председател на ВКС, Красьо Черния си е все така актуален. Подадохме сигнал срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков преди месеци – какво се работи по отношение на Пеевски? Единственото, което научихме, беше, че Ирена Кръстева е платила 30 хил. лева данъци след нашия сигнал. Поискахме от правосъдния министър Христо Иванов да каже как Делян Пеевски е получил достъп до най-високо ниво на класифицирана информация, след като уж не стана шеф на ДАНС, завърши Цонева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика