Първанов: Коалицията се движи по острието на бръснача

16849
Първанов: Коалицията се движи по острието на бръснача
Снимка: БГНЕС

Коалицията засега се движи по острието на бръснача. Тези плаващи мнозинства, които се образуват по спорните въпроси, лично мен, не ме обнадеждават. Ние ще бъдем фактор на стабилността в кабинета, но не на всяка цена.Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов в интервю за предаването „Деконструкция“. Той допълни, че ръководената от него партия ще подкрепи онова, което е разумно.

По отношение на промяната в пенсионното осигуряване, президентът в периода 2002-2012 г. коментира, че предложението не е било предмет на дискусия в политическите органи. А все пак демокрацията предполага именно това.

Първанов: Пенсионната реформа е признак за бъдеща коалиция ГЕРБ - ДПС

Няма да подкрепим в парламента готвената пенсионна реформа. Това категорично заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. Ще гласуваме против...

„Но другото, което е не по-малко важно е, че имаме много въпросителни, свързани с характера на това, което финансовият министър направи като предложение. Поставихме въпросите си, например дали едно такова действие ще реши проблемите на НОИ и на пенсионната система”, заяви Първанов.

От АБВ гледат на пенсионната система като система, която трябва да се реформира като цяло. В тази връзка лидерът на партията обясни, че е било разумно този тримесечен срок да бъде използван за една солидна експертна и гражданска дискусия и накрая да имаме пакет от предложения в пенсионната реформа, който да е максимално консолидиращ.

Ние не се притесняваме за нашата цена в този смисъл на понятието. Ако ГЕРБ изберат като траен партньор ДПС, моля, нека това да е перспективата. По този начин лидерът на АБВ отговори на въпрос дали не се притеснява от начина, по който се гласува промяната в пенсионното осигуряване с подкрепата на ДПС и дали по този начин не се омаловажава значението на малките патии в правителството.


Първанов е удовлетворен от разговора с ГЕРБ

"Удовлетворен съм от разговора", заяви лидерът на АБВ Георги Първанов след консултациите с ГЕРБ в парламента. Действително големият въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика