Първанов: Не искаме заради единия инат, ние да изхарчим добрите кметове

4551
Първанов: Не искаме заради единия инат, ние да изхарчим добрите кметове
Снимка: БГНЕС

Някой някъде е решил, че посоката на стратегическия удар на "Позитано" трябва да е срещу АБВ. Това каза Георги Първанов, председател на ПП АБВ, на пресконференция по повод предстоящите местни избори, съобщи Агенция „Фокус”.

"Ние в голяма част от случаите се явяваме самостоятелно. Ние го правим, защото местните избори са един добър шанс за млада формация, каквато е АБВ да се структурира и да създаде своите организации. Разбрахме, изпитахме на гърба си какво означава да правиш две кампании, без да имаш структури. В същото време ние си даваме сметка, че не бива да се изпуска шанса да се възобнови процесът на единение в лявото пространство, не само заради тези избори, не само защото има голяма вероятност ГЕРБ да спечели прекалено много, да се пресити с местна власт, но и заради перспективата на левицата", посочи Първанов.

Петков: Другите партии сякаш не се готвят за реален дебат на изборите

АБВ ще бъде подложена на много голям натиск в рамките на предизборната кампания за местите избори. Това заяви зам.-председателят на А...

Той посочи, че не е броил общите кандидатури между БСП и АБВ, но според него са повече от четири. "Някъде ще направим компромис, там където има силен кмет. Не искаме заради единия инат, ние да изхарчим добрите кметове. Тези компромиси се правят ниско долу. Горе диалог няма. Горе има атаки. Някой някъде е решил и аз знам къде, че посоката на стратегическия удар, отново на „Позитано” трябва да е срещу АБВ. Те не мислят, колко много ще загубят, а как да се разправят с АБВ", посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика