Първанов: Нещо тежко и непознато се случва между България и Русия

12240
Първанов: Нещо тежко и непознато се случва между  България и Русия

Вътрешните заплахи може да бъдат по-тежки от външните. Наистина държавата трябва да си свърши работата, не може да има подобни незаконни квартали и общности, но това трябва да стане планирано, за да не се окажем със стотици хиляди на улицата, защото тогава опасността ще бъде още по-голяма.

Това каза в ефира на bTV Георги Първанов.

Първанов: АБВ е с ДПС за мажоритарния вот - като не мине, да подкрепят нас

Далеч преди всички аз говоря за мажоритарен вот, заради което си отнесох куп критики, дори отляво. Нашето предложение е за смесена сист...

Според него държавата трябва да бъде много строга в контрола не само по отношение на ромите, но и по Черноморието: "Всеки строи и това не са роми. Държавата трябва да бъде еднаква в отношението си към всички."

Първанов смята още, че въпросът се свежда до образованието, до отсъствието на възможностите за работа.

В коментар за трагичния инцидент на АМ Струма, при който бе убит човек, Първанов заяви: "Хората не усещат респект от държавата, всеки  тръгва да търси правдата сам, държавата трябва да влезе в ролята си с цялата строгост."

Лидерът на АБВ напомни, че има резерви към промените в Конституцията и добави, че те няма да предизвикат очакваните от хората промени. Според него интересът на ГЕРБ не е затова да има демокрация в България и даде пример с предложението референдуми да се провеждат само по време на избори: "Вижте гърците – от днес за утре. Това е урок по демокрация."

Относно разполагането на въоръжение на НАТО на територията на страната ни Първанов заяви, че според него по-голямата опасност е невярното и противоречиво говорени на политиците: "Мисля, че военният министър нищо не знае, той е случаен, случайно е попаднал там, но това е друг въпрос."

Омбудсманът: Нужно е комплексно решение на проблема с незаконното строителство в ромските квартали

Ситуацията в Гърмен е сложна и има доста деца и семейства в риск. Напрежението все още е разпознаваемо, а диалог не е намерен. Засега ...

Първанов е категоричен, че танковете няма да помогнат при един сблъсък между Запада и Русия, "но ни правят мишена и предизвикват напрежение."

Нещо тежко и непознато се случва между  България и Русия,  затова ги няма туристите, затова се изтеглят собствениците на имот, никакви инвестиции и търговия.

По казуса Близнашки Първанов, заяви, че той е един добър конституционалист, "но ние с него в политика имаме спорове повече от 20 години, не мога да си обясня поведението му, а че мнението му трябва да бъде ползвано, това е без съмнение."

 

 

Николай Ненчев взе да смята в пленарна зала колко американски танка ще дойдат

Колко броя американски танкове, БТР-и и артилерия ще бъдат разположени на българска територия? На този въпрос на депутата от „Ата...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика