Първанов: Нямам пари в КТБ, не съм богат

15054
Първанов: Нямам пари в КТБ, не съм богат
Снимка: АБВ

Правителството е стабилно благодарение на АБВ. Тази увереност изрази в „Тази събота“ лидерът на политическата формация и президент (2002-2012 г.) Георги Първанов. Той посочи, че „ефектът от разбиването на модела „Дянков“ ще бъде усетен с новия състав на кабинета, в частност – на управлението на министър Ивайло Калфин.

Първанов заяви, че намира разлика в поведението на предишното и сегашното правителство на Бойко Борисов. „Надявам се със заявките, които той прави сега – като диалог, взаимодействие, коалиционна култура, управленски решения да оправдае нашето доверие“, посочи лидерът на АБВ.

Първанов извади документ, че не е бил клиент на КТБ

Никога не съм бил клиент на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви многократно президентът на България в периода 2002 - 2012 го...

„Ние сме за това всеки кабинет в България да изкара мандата си. Ако се случват добри неща за страната, този кабинет може да изкара мандата, защо не? Но ако вземе грешни решения – например темата за повишение на пенсионната възраст, ние бихме се разколебали в своята подкрепа. Ние не поставяме ултиматуми, не се запъваме за кадрови решения, ние предлагаме политически позиции“, заяви Първанов.

Той коментира и актуалната тема по делото срещу Филип Златанов и прословутото му тефтерче.

„Със сигурност тук е дългата ръка на някого, който е заинтересован да го няма тефтерчето на Златанов. Но не искам да влизам в спекулации кой е „Б.Б.“ и „Ц.Ц.“. Ясно е, че ГЕРБ са най-заинтересовани истината да не излезе наяве. Нека прокуратурата си свърши работата и да проследи „следите“ на тефтера“, каза Георги Първанов.

На въпрос дали има пари в КТБ, той отговори: „Направих запитване до квесторите, те ми върнаха документ, в който изрично е подчертано – аз никога не съм бил клиент на банката. И това е голяма манипулация – да твърдиш, че един човек има 80 милиона, при положение, че нямам 8 стотинки... Аз не съм богат човек, богат съм на идеи, приятели. И не страдам от това, че не съм богат“, заяви Първанов и допълни, че атаката срещу него е била „приятелски огън“.

АБВ ще подкрепи новото правителство

Преди час потвърдихме нашата готовност за присъединяване към програмната декларация за бъдещ кабинет. Това заяви председателят на ПГ на...

„На твърдя, просто подозирам. Не е това от времето на Мишо Миков, от по-преди е“, заяви Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика