Първанов: Президентът има вина за провала на референдума

5689
Първанов: Президентът има вина за провала на референдума

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че президентът Росен Плевнелиев има вина за провала на гласуването за референдума в пленарната зала.

АБВ ще предложат на парламентарната си група в началото на новия политически сезон да възобнови предложенията, свързани с двата окастрени от референдума въпроси.

Проблеми с пултовете решили гласуването за референдума?

В това управление отговорността трябва да бъде споделена. Аз приемам като лична загуба отпадането на два въпроса от референдума. Това з...

Господин Плевнелиев определено има вина за провала на това гласуване със своята упоритост, със своето нежелание да формулира по-ясно, по-отчетливо предложението, особено по отношение на мажоритарния вот, заяви Първанов.

Според Георги Първанов управлението на страната е по-скоро стабилно, отколкото успешно.

Даже бих казал, че е по-стабилно, отколкото преди шест месеца. Голямата заплаха за управлението е липсата на ефективни политики, защото това е, което може да предизвика проблеми, каза той.

Лидерът на АБВ определи участието на партията му в управлението като сериозен коректив, като се изказа ласкаво и за министър Ивайло Калфин и проведената от него пенсионна реформа.

Н. Нейнски: Това, което се случи вчера, не е от полза за демокрацията в България

Дебатът за референдума трябваше да се проведе по-рано. Липсата на сериозен дебат доведе до изненадата вчера. Това беше бламиране на пре...

Голямо постижение за правителството, за управлението като цяло. Ние имаме самочувствието да сме изпратили в кабинета най-добрия, най-успешния министър. Ние се утвърждаваме като своеобразен коректив на управлението, коментира Първанов.

Лидерът на АБВ не спести критиките си към поведението на реформаторите.

Това, че Реформаторският блок заплашва, за да извлече една или друга изгода, ми е добре познато. Няма да разпаднат мнозинството. Виждам, че има едно засилено общуване между реформаторите и ДПС, каза Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика