Първанов: Радан Кънев трябва да целува ръка на ДПС

6243
Първанов: Радан Кънев трябва да целува ръка на ДПС
Снимка: БГНЕС

Този сезон за управлението като цяло беше по-скоро стабилен, отколкото успешен. Това каза председателят на АБВ Георги Първанов в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV.

"Аз твърдя, че има тенденция към стабилизация на парламентарното мнозинство. Диалогът тръгна. Но от друга страна, имаше видими неуспехи", заяви той. Първанов даде пример с инициативата за конституционната реформа в съдебната власт, която претърпя много промени.

Първанов: Президентът има вина за провала на референдума

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че президентът Росен Плевнелиев има вина за провала на гласуването за референдума в пленарната за...

"Тя беше израз на една слаба подготовка и един лош диалог. Доколкото АБВ инициира редуцирането на предложенията, направени от реформаторите, мога да кажа – нищо от онова, което беше предложено, което остана извън окончателния проект, не създава усещане за значима реформа в съдебната власт", смята той.

"Аз съм 25 години в политиката, сериозното, солидното, демократичното е тайното гласуване. Тайната на вота трябва да бъде запазена. Имам чувството, че някои хора са заспали 1989 година и са се събудили сега", добави още той.

Първанов определи Радан Кънев като шегаджия. „Радан Кънев трябва да целува ръка на ДПС. ДПС е един елемент от стабилността на управлението, една гаранция, че това управление няма да се срине при някакви обстоятелства. Това е резултат от диалога, който върви между ГЕРБ, ДПС и реформаторите. Ние следваме една твърда позиция. АБВ и част от ГЕРБ гласуваха за мажоритарния вот и за задължителното гласуване", каза още Георги Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика