Първанов: За президентските избори трябва да имаме единна левица

3644
Първанов: За президентските избори трябва да имаме единна левица
Снимка: БГНЕС

"За президентските избори трябва да имаме единна левица, която да спечели и която „да се върне в мача“, както се казва на спортен език".

Това заяви в Русе лидерът на АБВ и президент на България /2002-2012/ Георги Първанов. Той участва в откриването на кампанията за местни избори, на която бяха представени кандидатите на АБВ за кметове в общините от Русенска област, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Първанов поиска прошка от жителите на Белене заради нереализирания проект за АЕЦ

Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ, поиска прошка от жителите на Белене заради нереализирания...

Първанов коментира, че АБВ показва коалиционна култура с над 100 коалиции, предимно с лявото пространство, в по-малките населени места, и изрази надеждата си, че те ще бъдат успешни. „И тогава, надявам се, всички ние да прочетем внимателно, да осмислим този важен урок по коалиционна култура и да разберем, че изграждайки отдолу нагоре, за президентските избори трябва да имаме единна левица, която да спечели и която да се върне в мача, както се казва на спортен език.

Не приляга на левицата да стои в периферията, не приляга на левицата да се бори единствено за присъствие в няколко десетки общини - не смея да назова моята прогноза, защото тя не е оптимистична. И проблемът не е в АБВ, чудесно е, че го има АБВ за да може да компенсира тази слабост на лявото пространство, да помогне, да развие, да приобщи не в конфронтация, а в един диалог, в едно взаимодействие, което надявам се че ще даде добри резултати“, заяви още Първанов.

Лидерът на АБВ коментира, че засега кампанията върви нормално и няма явления, които да я опорочават. Той обаче призова към бдителност. „Все пак не допускам, че ще ни подмине това явление, което беше характерно за предишни кампании – технологията, покупко-продажбата, натискът“, каза още Първанов.

Според него по-различното е заявката на АБВ с кандидатите на партията, които са преди всичко млади хора. „Може да кажа, че ако има млада вълна, своеобразна „млада гвардия“ в българската политика, тя идва по линия на АБВ. Навсякъде кандидатите ни са с висок професионализъм, добро образование, утвърдени, с гражданска позиция. С други думи, имаме реални шансове да сме открити. Това е и явлението на тази кампания“, заяви лидерът на партията.

Първанов: Западът е виновен за бежанската криза

Започнаха едни войни с участието на Запада, на западната цивилизация без да има яснота какво следва на изхода. Първо се стреля и после...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика