Първанов не иска да се натиска да оправи отношенията ни с Русия

18093
Първанов не иска да се натиска да оправи отношенията ни с Русия
Снимка: БГНЕС

Има вече успокояване на политическата обстановка, но е нужно да няма такива неразбирателства в управляващата коалиция и решения тип "12 без 5". Това заяви лидерът на АБВ и президент на България за периода 2002-2012 година Георги Първанов.

Високомерието, което излъчва министър-председателят, никак не ми допада. Познавам това поведение – от 1994 година и Жан Виденов. Този натиск и заплаха за нови избори какво е? В политиката трябва да покажеш, че можеш да управляваш, подчерта Първанов. Голямата работа е да не си свършим работата – да няма здравна, пенсионна реформа, да няма икономическо развитие, убеден е лидерът на АБВ. Големият проблем на управленската програма е, че има 180 приоритета. Трябва да са три-четири, за да остане това правителство в историята, смята Първанов. И настоя, че газът от „Турски поток” трябва да минава през България, но така, че да се реализира на практика проектът "Набуко".

Никой не вярва, че новият външен заем ще доведе до оставка на Борисов

Мисля, че колкото и гняв да показва г-н Каракачанов, „Патриотичният фронт” ще гласува новия дълг или финансов инструмент. К...

Ще отидете ли в Москва, поискайте мандат от Бойко Борисов, имате добри контакти, възторгна се водещият Димитър Цонев. Не се натискам, отвърна Първанов, но след това заговори, че е редно всеки, където има силни контакти в чужбина, да действа за благото на България.

Външният заем

Най-малкото, което тревожи АБВ, е как са избрани банките-дилъри за набиране на външния заем. Отделно и много по-важно са цифрите – така, както ги посочи проф. Вучева (бел. ред. – бившият финансов министър каза, че ни трябват по-малко от 11 млрд. лева за следващите три години). Проф. Вучев много точно каза, че фискалният резерв ще покрие дефицитите, посочи лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов.

Казах и на министър Горанов – нека видим една стратегия за инвестиции. Нека имаме реформа в здравеопазването, в образованието. Искаме ако има дефицит, той да е структурен – да се трупа, за да има икономически растеж, подчерта Първанов в предаването „Още от деня” на БНТ.

Каракачанов отрича "Патриотичният фронт" да иска назначения от Борисов

Ние не сме малка партия и никой не ни е давал власт. Не съм лобирал някой да става председател на ДАБЧ, предложих Борис Борисов да стан...

Доверие никому не давам даром – затова АБВ иска много ясно разписани цифри, преди да теглим дълг от 16 млрд. лева, настоя бившият президент. При точно този проект за ратификация няма да подкрепим тегленето на заема – не може да ни убедят с постове, никой не ни е предлагал такива, побърза да уточни Първанов. Ако няма изтегляне на ратифиционния проект за дълга, АБВ няма да участва, категоричен беше лидерът на партията.

Държа да се покажат листчета и списъци за постове, както казва Бойко Борисов, ако с това визира АБВ, посочи още Първанов.

Ако си бяха свършили работата няколко правителства, и „Белене” щяхме да имаме, и „Южен поток”. Отговорността е на шест правителства – от Тройната коалиция насам, не забрави да каже Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика