Първанов осъди поведението на Сидеров и неясната реакция на БСП

28682
Първанов осъди поведението на Сидеров и неясната реакция на БСП
Снимка: БГНЕС

Остра декларация на Националната гражданска инициатива „АБВ" на президента (2002-2012) Георги Първанов осъди действията на лидера на ПП „Атака" Волен Сидеров и депутатите му на варненското летище, предаде Стандарт нюз.

Текстът, който е подписан и от евродепутата Ивайло Калфин и проф. Борислав Борисов бе разпратен до всички медии.

Максим Бехар: Скандалът "Сидеров" е като един латиноамерикански сериал

Нормално е такъв голям скандал като този със Сидеров, въпреки, че той е само една брънка от всички скандали свързани с него, да влияе п...

"Посегателството срещу български граждани, срещу длъжностни лица, служители на реда – български полицаи и накърняване достойнството на служител на френската дипломатическа служба в България от страна на български народни представители е недопустимо и води до сериозно уронване на престижа на институциите, както и авторитета на нашата държава в международен план", се казва в декларацията на АБВ.

"Оценяваме позитивно позицията и действията на главния прокурор г-н Сотир Цацаров и усилията му да потърси отговорност от г-н Сидеров и неговите колеги от ПП „Атака"", пише още в позицията. Първанов и хората му призовават за институционална, политическа, обществена и морална подкрепа за Главна прокуратура.

"Отказът на етичната комисия в 42 –то Народно събрание да разгледа случая „Сидеров" е тежък удар върху българския парламентаризъм и задълбочава впечатлението в обществото за перманентната безнаказаност на българските политици и хроничното неносене на отговорност за неадекватните им постъпки", се заявява още в декларацията.

И още: "В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията – мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия – ДПС. Волен Сидеров и представители на ПП „Атака" не за първи първи път демонстрират поведение, което е в груб разрез с етичните норми на поведение в нашето общество и европейската общност".

Щом Волен Сидеров се доближи до самолет, винаги има проблем

Останала съм с впечатлението, че Волен Сидеров когато се доближи до самолет винаги има проблем. Най-малкото не разбирам как се случват ...

"Обезпокоени сме от факта, че години наред подобно поведение остава безнаказано и, за наше огромно съжаление, толерирано от основните политически играчи и институциите, които би трябвало да имат адекватно отношение", казват още от АБВ. "Очакваме народните представители от 42-то Народно събрание да проявят гражданска съвест и с действията си да помогнат на българската прокуратура да доведе разследването на този срамен за България случай до край", пише в позицията. "Крайно време след този случай и неговото разследване от прокуратурата и българския съд да се приключи категорично с практиката един депутатски имунитет „да струва" повече от достойнството един български гражданин и доброто име на българските институции и на нашата държава", завършва декларацията на АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика