Р. Петков: Съдебната реформа беше опростачена от изявления в медиите

5018
Р. Петков: Съдебната реформа беше опростачена от изявления в медиите
Снимка: АБВ

„Съдебната реформа беше опростачена от изявления в медиите.”

Това каза Румен Петков по БНТ по повод на изявленията на представители от Реформаторския блок за промените в конституцията. И допълни, че са се наричали по всевъзможни начини помежду си.

Р. Петков: За всички е ясно, че идеята на тези промени е да бъде сменен ВСС

В споразумението сме записали, че запазваме правото си по въпроси от особена важност да имаме наша категорична позиция. Не зная защо ня...

„Интересно ми е как наричат г-жа Кунева зад гърба ѝ, искрено съм впечатлен от всичко това и отвратен”, заяви Петков.

Той се възмути от думите на лидера на реформаторите Радан Кънев, че „България или продължава да робува на решенията на Конституционния съд или ще се освободи”, които прочете от стенограма на заседание на депутатите при шефа на парламента Цецка Цачева. Според Петков е недопустимо един политик да нарича решенията на КС „робия” и „да гледа на него като на робски орган”, но това показва, че Кънев е наясно, че техните предложения за промени в основния закон са противоконституционни.

Според Петков „точно затова хората мразят политиците и и ги смятат за арогантни и нагли”. Той повтори тезата си, че промените на реформаторите са с цел ”да яхнат съдебната власт” и определи като „политически цинизъм, който няма равен на себе си” отхвърленото им предложение „министърът на правосъдието да има съвещателен глас в решенията на ВСС”.

Петков определи правосъдния министър Христо Иванов като „слаб и не става”, мотивирайки се с това, че премиерът Бойко Борисов го е оттеглил от преговорите и се е заел сам, като по този начин е дал оценка за неговата работа и „демонстративно го е изолирал”.

Румен Петков: Ако опъна една палатка на мястото на мавзолея, после може ли да си купя мястото?

Иван Байрактаров, един от организаторите на протеста в Гърмен днес заяви, че се очакват 10 хил. души, които да подкрепят протеста от ця...

Ексвътрешният министър заяви, че Иванов не е направил нищо за 1 година и дори не е отговорил защо държавата губи по 300 милиона лева годишно заради липса на правосъдие, а той не взема мерки за това.

Петков заяви още, че реформаторите не целят реална реформа, а искат да я стопират и са се провалили, защото от техните внесени 8 предложения са „долазили да се приемат едва 3”, което не им дава право „да се правят на юнаци”.

Колкото до отказа на БСП да си сътрудничи с АБВ на местните избори, Петков каза, че „политическото високомерие на БСП обрича кандидатите им на самота”, а „самодостатъчността в политиката е вредна”. Днес и през следващите дни АБВ ще напише листите си за общински съветници и ще посочи кандидат-кметовете си, обяви още Румен Петков.

 

Р. Петков: БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота

Ръководството на БСП обрича кандидатите си за кметовете на изборна самота. Това е много голяма грешка - тази надменност и неадекватно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика