РБ и ГЕРБ за арменците: Между честността и национално отговорното поведение

4674
РБ и ГЕРБ за арменците: Между честността и национално отговорното поведение

Всяко едно поведение на ГЕРБ е национално отговорно. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите за приемането на декларация за признаването на арменския геноцид по времето на Османската империя, преде  "Фокус".

Цветан Цветанов призова да бъде избегнат популизмът. Той каза още, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи всяко едно решение, което води до политически консенсус.

Енчев предложи своя декларация за арменския геноцид

"Народното събрание на Република България се присъединява към решението на Европейския парламент да обяви 24-и април за европейски Де...

„Всяко едно поведение на ГЕРБ е национално отговорно”, категоричен бе Цветан Цветанов. По думите му ГЕРБ носи изцяло политическата отговорност в днешното управление и ползата от всяко едно добро решение и политика е споделена от всички, докато негативите са само и единствено за ГЕРБ. „За това ПП ГЕРБ днес имаше поведение, което някои може би го тълкуват като политическо отстъпление, но ПП ГЕРБ има поведение, което е национално отговорно”, заяви Цветанов във връзка с предложената от парламентарната група редакционна поправка в декларацията за „геноцид” над арменците с „масово изтребление” по времето на Османската империя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че стремежът е да запазим чувството на добросъседство.

Това, което днес ще гласуваме, е акт за помирение за враждуващите народи в Черноморския басейн. Това каза съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев.

„Ние трябва да знаем къде се намираме на геополитическото място на картата“, заяви той като каза, че за него това е един исторически ден. „Аз нямаше да бъде тук, ако българската нация не беше спасила българските евреи“, обясни той.

Местан: Признаването на арменския геноцид ще влоши отношенията с Турция

Прави се опит за експлоатация на една историческа тема за обслужване на конфронтационно политическо поведение. Приемането на решение ...

„Може ли мълчанието по историческите факти да бъде това, което ще ни изкара от насилието вътре в нашите общества на етническите групи и по границите ни? Искам да ви дам отговора. Тишината не може да бъде решение на политическото насилие", заяви той.

„Признаването и изричането на истината е доказвала, че може да бъде решение и на по-тежки, дори от нашите исторически рани. Бих приветствал всеки момент, в които десните в българската политика могат да признават престъпения, извършени от десни управления“, каза той.

Според него трябва във всеки един момент да бъдем готови да кажем истината и да поискаме истината. „Днес българският парламент ще събере смелост да бъде честен с историята. Да бъде честен към нашите днешни съседи и съвременици в Черноморския регион“, допълни Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика