РБ разговаря с патриотите да не оттеглят подкрепата си

16075
РБ разговаря с патриотите да не оттеглят подкрепата си
Снимка: БГНЕС

Разговаряме за това да няма оттегляне на подкрепа на ПФ. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев пред журналисти в парламента на въпрос, ако бъде оттеглена подкрепата на ПФ към кабинета, ще потърсят ли такава от независимите, предаде „Фокус”.

„Разговаряме за това да няма оттегляне на подкрепа на ПФ, т.е. мнозинството да продължи да съществува в първоначалния си вид”, заяви Кънев.

Димитър Главчев за раздялата с ПФ: Всичко е възможно

Мнозинството е в много добра кондиция. Напрежението е при БСП. Това коментира зам.-председателят на НС и депутат от ГЕРБ Димитър Главче...

„Става дума за сериозен, труден, ценностен конфликт”, коментира Кънев. Той уточни, че е бил обсъждан въпросът за областен управител на София. „Той е актуален, остър за колегите от Патриотичния фронт. Явно ще трябва да се водят още разговори, за да се стигне до общо решение, а желание има”, посочи Радан Кънев.

Найден Зеленогорски от РБ поясни пред медиите, че за тях е ключово важно това правителство да има подкрепата на ПФ. „Още от самото начало ние ясно казахме, че ще участваме в мнозинство, при положение, че получаваме подкрепата на ПФ, което гарантира да не се случват евентуални подкрепи от такива, които са подкрепяли правителството на Орешарски. Търсим общо решение, което да ни води”, каза още той.

В момента има всички шансове за запазване на мнозинството, но процесът е много труден, допълни Кънев. „Говорихме от самото начало за стабилно парламентарно мнозинство. То неслучайно включва АБВ, които са ни много далечни идеологически, именно да не се броят гласовете до един, до двама и да се трепери на подкрепа от ДПС. В момента има всички шансове за запазване на мнозинството, но процесът е много труден”, обясни Кънев.

Кънев посочи, че никога не са криели ценностните си различия с Патриотичният фронт и добави, че са много различни, което от своя страна е елемент на споразумението между тях.

Дончев не се притеснява от евентуално оттегляне на подкрепата на ПФ

Вицепремиерът Томислав Дончев не се притеснява от евентуалната  възможност Патриотичният фронт да оттегли подкрепата си за кабинет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика