РЗС: Новите спонсори на Бареков са "герои" от аферата САПАРД

37778
РЗС: Новите спонсори на Бареков са "герои" от аферата САПАРД
Снимка: БГНЕС

След огромните скандали около КТБ и излезлите факти за незаконно финансиране на „България без цензура” от Цветан Василев, сега Николай Бареков се е ориентирал към нови, също така тежко компрометирани спонсори, съобщиха от пресцентъра на ПП "Ред, законност и справедливост".

Скандалният бизнесмен Людмил Стойков, познат покрай аферата САПАРД и обвинен за създаване на престъпна международна група, ръководена от Марио Николов, за пране на над 12.8 млн. лева и известен с близките си отношения с президента Георги Първанов, сега е решил да инвестира огромни суми в предизборната кампания на „България без цензура”.

Сътресенията в ББЦ били "леки и козметични"

Николай Бареков определи като "леки и козметични" сътресенията в партията му "България без цензура" в последните седмици след раздялата...

Стойков се е договорил с Николай Бареков да посочи близкия до него Димитър Колев за водач на листата на ББЦ в Перник. Колев е известен в града на миньорите с добре изградени схеми за купуване на гласове. Людмил Стойков освен Димитър Колев ще има още няколко водачи на листи като Явор Хайтов и Димитър Чукарски, чийто зет е Румен Йончев.

РЗС припомня, че аферата САПАРД, в която главно действащо лице е Людмил Стойков, предизвика огромен скандал в България и Европа. Делата срещу участниците в източването на европейски средства продължават да се наблюдават с особено внимание от европейските ни партньори. Делата в момента се разглеждат в специализирания наказателен съд, като поредният опит за провеждане на заседание по делото е за 3 октомври 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика