РЗС ще сезира ЕП за Бареков

23742
РЗС ще сезира ЕП за Бареков
Снимка: БГНЕС

В понеделник Политическият съвет на РЗС ще предостави на Европейския парламент подробна информация за внесения от ПП „РЗС” сигнал в българската прокуратура. Това се казва в съобщение на партията, изпратено до медиите.

Ето пълния текст на позицията на РЗС:

Нямаше нужда Бареков да тръби публични тайни за Борисов, заяви Нешка Робева

Не знам какво трябва да разбера около Николай Бареков. Той е притиснат, доста го нападат, но той прави грешки в защитата си, заяви Нешк...

Правният отдел на РЗС е предоставил данни на прокуратурата с цел да се установи целия персонален състав на престъпно сдружение от лица поставили си за цел да превземат част от държавното управление чрез купуване на гласове. Юристите считат, че може да се индивидуализира отговорността на всеки от участниците в зависимост от престъпния им принос и форма на съучастие в множество съставомерни деяния, между които:

1. Осъществяване на кешов паричен трансфер от Цветан Василев към Николай Бареков чрез поставено лице, играещо роля на преносител на парични суми в особено големи размери с недоказан произход. Трансфера е осъществяван със съдействието на строго определени лица в организираната престъпна група хладнокръвно, целенасочено и в условията на продължавано престъпление, тъй като деянието се е повтаряло ежемесечно за продължителен период от време.

2. Обособяване на черна каса за незаконно финансиране на ПП „България без цензура”, в която са наливани огромни суми предимно от КТБ и фирми тип скачени съдове с въпросната банка. От черната каса ежедневно лицето Николай Бареков с ясното съзнание, че оперира с мръсни пари, ги е използвало за незаконно финансиране на присъщи за оглавяваната от него партия дейности и за лично облагодетелстване.

3. Съставяне на схема за пране на пари чрез политическа партия, която има за цел парите с неясен произход дадени в кеш на лицето Николай Бареков след определен период от време да бъдат възстановени като чисти под формата на политическо влияние, което би осигурило на донора обществени поръчки, търгове, концесии и други пряко зависещи от държавата и общините дейности.

Атанас Атанасов: Почвам да се питам Бареков да не работи за Борисов?

Несиметричното разпределение на порциите доведе до сегашния разпад. ДПС поиска да вземе повече, отколкото беше разпределението след изб...

4. Чрез незаконно финансиране при грубо нарушение на Изборния кодекс е планирано да бъдат избрани евродепутати, които чрез лобиране да осигурят протекции за банката донор и влияние в Европейския парламент и Европейската комисия с цел да се заличат следите на първоначалното и последващо незаконно натрупване на капитал от собствениците на КТБ.

5. Изграждане на затворена верига от политици, банкери, магистрати, полицаи, евродепутати, министри, кметове, висши държавници, собственици на медии, с която се е осъществявало доминиращо политическо и финансово влияние с цел акумулиране на огромни суми, част от които в сивия сектор.

Убедени сме, че ЕП има всички основания в най-кратки срокове да започне процедура по снемане на имунитета на Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика