Радан Кънев: Борисов ме увери, че никой не го държи и му вярвам

12129
Радан Кънев: Борисов ме увери, че никой не го държи и му вярвам
Снимка: БГНЕС

Вчера наистина Бойко Борисов подходи много емоционално от парламентарната трибуна, което за мен не е правилно. Но премиерът е прав, че в групата на Реформаторския блок има „разлъка”, призна лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Участието в управлението по принцип носи черни точки. Но демокрацията не е за да ти носи червени точки. Властта заради самата власт е нещо много опасно. Нима трябва да спечелим избори, за да натрупаме капитал, да се укрепим и да спечелим следващите избори, после другите и т.н. Ако мислим само за властта, значи защитаваме само нашия интерес и нечии обръчи. Властта се упражнява, за да печелят хората, а ти да губиш, категоричен беше Кънев.

От АБВ решават за "оставката" на Първанов

Националният съвет на АБВ днес се очаква да обсъди "оставката" на лидера си Георги Първанов. Миналата седмица Първанов първо каза, че ...

Имаше си публичен отговор защо Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев не бяха сменени. Борисов го е казвал – защо да има нестабилност в държавата със смени, които могат да бъдат направени във времето. Моят аргумент обаче беше, че оставането на тези хора всъщност дестабилизират ситуацията в сектора на службите. Да, водили сме разговора дали Борисов не е „държан” с нещо и той ми е казвал, че не е така – мисля, че той беше откровен с мен, заяви Радан Кънев. За мен обаче е важно, че тези хора, които трябваше да си тръгнат (бел. ред. – Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев), си тръгват. Силно заявен политически вариант от ГЕРБ ще продължи реформата във вътрешния сектор и аз съм доволен – затова държим на сегашното управление, подчерта Кънев.

Ако Светлозар Лазаров не иска да си подаде оставката, ще му я поиска и вземе Министерският съвет. Лазаров няма закрила от никой – може би е го е пазил „КОЙ”, но ние го сломихме, обясни Кънев. Той каза още, че ситуацията с БНБ е различна и там гуверньорът е и под закрилата на ЕЦБ.

Радан Кънев е убеден, че след тези реформи ще има подли и мръсни номера. Дори определени медии мълчат, когато виждат какво е изправено срещу тях, добави лидерът на ДСБ, оборвайки твърдение, че щом някои медии мълчат, значи всичко е наред, независимо от смяната.

Да, четох какво е казал Божидар Лукарски за Владимир Писанчев – че е много ценен и добър кадър. Но на нас мненията с Божидар често се разменят. Важното е, че има позиция на Реформаторския блок – не за професионалните качества на Писанчев. Той е фактор на дестабилизация на сегашното управление – затова трябва да бъде отстранен, посочи Кънев. Ние с г-жа Кунева, с г-н Лукарски сме заедно, защото всеки десен избирател заслужава лидерите му да са заедно и единни. И не сме искали поста вътрешен министър, категоричен е тъмносиният политик, който посочи Реформаторският блок като „уникален фактор на стабилност” в момента.

Горанов: Вучков знаеше какво е мнението на Борисов и го дискредитира

Вучков вероятно имаше право да заяви собствената си позиция как да се структурира вътрешния сектор, но той добре знаеше каква е волята ...

След като махнахме „пиявиците на ДПС от МВР”, излезе Местан да каже как в този парламент няма съгласие за пенсионната реформа. Виждате ли кой е дестабилизатор? Няма да допуснем търговия с етническия вот – да търгуваме стабилност срещу това хората на Доган и Местан да управляват България чрез службите, категоричен беше Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ е уверен, че тълкуванието на Дирекция „Правна” на Министерския съвет относно липсата на преходна разпоредба специално за присъствието на Светлозар Лазаров, Владимир Писанчев и Цветан Китов е просто юридическа хватка. Има конституционно решение по въпроса и смяна на Лазаров и Писанчев може да има. Да, ако и на мен ми беше дадено такова становище, щях да го скъсам пред шефа на дирекцията и да му кажа да си изяде дипломата, а след това да подам оставка, завърши Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com