Радан Кънев: Числата ни убедиха за актуализацията, а българите не ги знаят

31280
Радан Кънев: Числата ни убедиха за актуализацията, а българите не ги знаят
Снимка: БГНЕС

Ние променихме позицията по отношение на актуализацията на бюджета, защото числата ни убедиха. Бяхме категорично против досега заради аргументите, с които тя беше внесена в парламента – заради желанието на някой политически лидер. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването „Още от деня” на БНТ.

Най-лошото е, че досега българските граждани не са видели истинските цифри, продължи той. Има ясни данни, че кабинетът Орешарски не може да си събере заложените приходи. Бюджетът е обещание, което Орешарски и компания не можаха да изпълнят.

Плевнелиев: Отказът от актуализацията ще е опит за умишлено спъване на държавата

Ако не се подкрепи този бюджет, ситуацията в държавата ще бъде драматична. Това заяви президентът на Република България Росен Плевнелие...

По време на консултациите при президента лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че дотук кабинетът Орешарски е събрал 200 млн. лева повече, отколкото по същото време на миналата година, но е заложено 1,4 млрд. лева повече.

Тези хора изпукаха половин милиард по някакви приятелски проекти в Програмата за развитието на регионите и аз смятам, че 75% от тази сума не е похарчена още. Тя може да се върне в държавния бюджет при актуализацията, подчерта Кънев, застъпвайки тезата, изразена от Меглена Кунева на консултациите при президента.

Предсрочните избори

Ние носим огромната отговорност да не може чрез ГЕРБ или БСП ДПС отново да влезе във властта, подчерта Кънев в отговор на въпрос защо Реформаторският блок се плаши от коалиция с ГЕРБ. Няма никакво съмнение, че от това, което се случи в КТБ, след Бареков ДПС е най-пострадала – кредитите към „Булгартабак”, към „Виваком”. Целта на ДПС сега е да останат във властта, за да могат да замажат следите, смята Кънев.

Маргарита Попова: Аргументите за актуализацията не са убедителни

Необходимо е национално съгласие по въпросите за актуализацията на бюджет и вземането на нови заеми. Това каза пред журналисти във Варн...

На тези избори всеки се бори да се намърда до Бойко Борисов, а той самият иска еднопартийно управление. Всички еднопартийни режими на Балканите, които паднаха или още са на власт, са част от ЕНП и гледат да си създадат семеен тип управление – всичко от икономиката за тях. И като се стигне до ситуацията в Босна – под 100 долара заплата, хората излизат на улицата, посочи Кънев. И каза, че Реформаторският блок отива на избори, за да покаже, че не иска да сяда на всяка цена на масата на властта. Имаме потенциални 500 хил. избиратели и всеки от тях иска БСП и ДПС да излязат години наред от властта, заяви говорителят на Реформаторския блок.

На препоръката „по-малко Костов” в Реформаторския блок, Кънев отвърна, че Иван Костов е част от миналото. Време е да погледнем към настоящето и бъдещето, подчерта той. И добави, че не се плаши от коалицията на „Синьо единство” и партията на Мария Капон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика