Радан Кънев: Да си седнем на задниците и да вземем решение

4396
Радан Кънев: Да си седнем на задниците и да вземем решение
Снимка: БГНЕС

Не зная защо беше тази реакция, учуден съм, намирам я политически несериозна и несъдържателна. Виждам някаква емоция. Ние се каним и говорим от 6 месеца, последната наша покана беше от преди 3 седмици. Опитите да се срещнем са многократни. Днешната ни среща следобед съм я организирал аз, те не падат от небето. Поканих ги с имейл, в който написах че в три от партиите вече има съгласие и че очакваме в близките ден два и петте партии да са съгласни. Това правене на изненадани  е направо смешно. Това коментира Радан Кънев в ефира на bTV относно странната ситуация, в която се оказва Реформаторския блок.

Според Кънев: “Тук няма никаква драма! Ако желанието за обединение е искрено и общата ни декларация е искрена, няма никаква, ама никаква драма.“

Кунева към Кънев: Да не говорим през медиите, ние първи искахме единство

Не е нормално да си говорим през медиите и това не е моят избор. Когато говорим за единство на Реформаторския блок, това трябва да вклю...

Той обаче алармира, че  хората не може да чакат. Когато няма път към единството, всеки започва да се чувства слаб, сега обаче други хора се чувстват слаби.

Радан Кънев информира, че са му се обаждали членове на СДС, като напр. Златко Живков, който му казал: „Моля те, направи нещо, стегни ги, идват сроковете за регистрация, аз не зная чий кандидат съм.“ Той вече не знае къде виси в пространството, коментира председателят на ДСБ.

„Докога ще ги чакаме тия неща, в един момент се взима решение от този, който е готов. Вместо да си пускаме декларации по медиите трябва да си седнем на задниците и да вземем решение, толкова е просто“, обобщи Кънев.

Той сподели, че „многото декларации се оказаъ неискрени, много клетви за единствено път към това нито една от нашите партии да няма достатъчно самостоятелна сила, за да изпълни историческите задачи на блока.“

СДС и ДБГ: Партньорите от Реформаторския блок бламират преговорите

Ръководствата на СДС и ДБГ изразяваме категоричното си несъгласие с опитите на партньорите ни от Реформаторския блок - ДСБ, НПСД и БЗН...

Според него тази ситуация поставя кандидат-кметовете на РБ „в едно отвратително положение“ и припомни, че който най-много говори, най-малко прави.

Помолен да коментира това, че Делян Пеевски излиза на светло с бизнеса си, Радан Кънев заяви: „Неговата подготовка за излизане от активна политика за мен е една нова фаза на политическа агорантност. Мислех,че повече не може да постигне, защото това е човек, който не е бил нищо повече от чиновник и депутат през целия си живот. При това положение след тази кариера изведнъж се оказва собственик на някакви медийни конгломерати, на едно от най-големите предприятия у нас, и какво излиза: „Аз така се нагуших от тая политика и явно ми е време да се оттегля от нея и да се отдам само на бизнес.“ Лошото е, че той  беше проверяван от българските контролни органи и те казаха, че той няма бизнес, а сега се оказва, че тези органи не са си свършили работа. Прокуратурата трябва да си свърши работата и да разследва тези контролни органи. Пеевски е само обемистия връх на айсберга. ДПС допусна много лоши практики в дългия си период на управление. Пеевски е продуктът на определена политика."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика