Радан Кънев: Единственият коалиционен партньор на Реформаторския блок е ГЕРБ

29819
Радан Кънев: Единственият коалиционен партньор на Реформаторския блок е ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Единственият коалиционен партньор в момента, който поне частично отговаря на очакванията за подобно дясно реформаторско правителство, е ГЕРБ. За добро или за лошо – това показва волята на българските избиратели.

Това съобщи в Шумен председателят на ДСБ Радан Кънев, който е на предизборна обиколка в Североизточна България, предаде БГНЕС.

Зад ГЕРБ стоят много десни избиратели с възгледи, които са същите като нашите, при всичките ни чести драматични различия с върхушката на тази партия и това, което тя показа по време на управлението си, допълни Кънев.

Според него конкуренцията в България сега се води в дясно и тя е "между старото в лицето на ГЕРБ, което сме видели, и което ни обещава и сега, и от другата страна смела амбициозна нова реформаторска програма за дясно управление".

Кънев напомни предизборната платформа на РБ за незабавно начало на правосъдната реформа, дълбока цялостна административна реформа и прекратяване на партийната намеса при назначенията в администрация, програма за електронно управление и електронни обществените поръчки с цел спиране на партийната корупцията и харченето на обществени пари, бързо присъединяване към всички европейски институции, на които България към момента не е член. "Искаме Европейският банков надзор да влезе веднага в България, искаме бързи стъпки за влизане в еврозоната, искаме съдействие на Европейската централна банка за преструктуриране на българската банкова система", уточни Кънев.

По думите му с тази предизборна платформа и изпълнението й ще се постигнат целите на блока – управление, което държи БСП и ДПС далеч от властта, управление, което не допуска национал популистките формации да влияят върху решението на правителството, управление с реформаторска програма, категорично застанала вдясно от политическия център, което има на постовете министър-председател, вътрешен и финансов министър. "И на тези постове да има нови политически лица, хора с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото", каза още Кънев и допълни, че всичко това е с "оглед на ключовата точка от програмата на РБ – провеждане на операция "Чисти ръце".

Радан Кънев съобщи още, че РБ е в процес на регистрация и редене на листи. "Готови сме на 90% за водачите и останалите кандидати за народни представители. Номинациите за всички ще станат ясни на 30 август, когато ще заседава в София разширеният състав на Гражданските комитети на РБ".

Реформаторите и АБВ изпреварват Бареков, ако изборите са днес

Реформаторите и АБВ изпреварват партията на Николай Бареков, ако изборите са днес. Това сочи проучване на социологическа агенция "Афис"...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика