Радан Кънев: Политиката на преговори и компромиси е възможна

3123
Радан Кънев: Политиката на преговори и компромиси е възможна
Снимка: БГНЕС

"От първия ден на 43-ия НС е ясно, че това НС или ще е терен на съгласието или ще има кратък безславен живот по пътя към нови предсрочни избори и задълбочаване на тежката политическа криза от последните години". Това заяви съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев, който прочете декларация от името на блока от трибуната на парламента, предаде  БГНЕС

Според Кънев, постигането на политика на компромиси и политически морал в обществото е било най-тежкото предизвикателство пред този парламент, заради кризата, която изисква много сериозни морални измерения.

Кънев: Не може да има единна партия в края на месеца

В края на месеца единна партия не може да има, но би било хубаво да направим стъпка. Това заяви пред журналисти съпредседателят на Рефо...

„От миналата сесия 43-ият парламент доказа, че политиката на преговори и компромиси е възможна. Почти всички партии в това НС разбират, че в момент на дълбока криза в двете ни южни съседки, която доведе до предсрочни избори в тях, дълбока криза в Македония, 2 тежки военни конфликта и преместване на човешки маси, изкисква политическите сили в този парламент да могат да си говорят и да взимат необходимите решения за стабилността на държавата ни”, убеден е Радан Кънев.

Той е на мнение, че настоящата сесия трябва да даде отговор на друг въпрос, именно за цената на преговорите и компромисите и може ли политическата класа да съчетае политиката на преговорите, компромисите с повишаване на моралното ниво на българския политически живот, за да съхрани доверието.

„През настоящата сесия имаме достатъчни конкретни решения, за да докажем, че може да бъдем на висотата, която изисква от нас историческия момент. През бюджета трябва да дадем ясен знак, че сме отговорни стопани на парите на българските граждани. През законодателството за корупцията трябва да покажем, че сме готови да поемем лични рискове, за да докажем собственото си състояние и контакти с бизнеса. В здравеопазването да докажем, че може да дадем максимална здравна грижа за всеки гражданин”, заяви Радан Кънев.

Той за разлика, от другите председатели на ПГ не обърна специално внимание на предстоящия местен вот, тъй като, според него, изборите не бива да забавят работата на парламента.

Радан Кънев: Да си седнем на задниците и да вземем решение

Не зная защо беше тази реакция, учуден съм, намирам я политически несериозна и несъдържателна. Виждам някаква емоция. Ние се каним и го...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com