Радан Кънев изброи политическите приоритети на Реформаторите и ГЕРБ

3450
Радан Кънев изброи политическите приоритети на Реформаторите и ГЕРБ

Общи приоритети, които съвпадат - това е мотото, под което ГЕРБ и Реформаторският блок ще работят през новия сезон, увери лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Кънев посочи, че декларации в парламента на коалиционните партньори не били съгласувани, но изброи как по важност виждат нещата ГЕРБ и Реформаторите относно предстоящата работа.

Ген. Атанасов: Реформаторският блок няма да се срути, а напротив – укрепва

Не сме търгували нищо, компромисът за конституционните промени нямаше цена. Това каза пред bTV ген. Атанас Атанасов от Реформаторския б...

На първо място това е гласуването на конституционните промени в рамките на настоящия парламентарен сезон, при продължаващ диалог с опозиционните партии, който прави такова гласуване възможно. Следва гласуване на антикорупционното законодателство, гласуване на процесуалните закони, и след приемане на необходимите конституционни промени - гласуване на Закона за съдебната власт, който зависи от успешното приемане на конституционните промени.

Нататък по важност лидерът на ДСБ посочи Закона за предучилищното и училищното образование, който днес вече е в зала, Закона за лечебните заведения, продължаващите промени в пенсионното и трудовото законодателство, където министър Калфин подготвя законопроект, който да преодолее измамите, свързани с пенсионното законодателство, както и Закона за комисията за финансов надзор, който е подготвен съвместно от нашите парламентарни групи отдавна.

Освен приоритетите относно законодателството, Радан Кънев наблегна и на "стабилизация и по-добра организация на работата на парламентарното мнозинство". Особено значение Кънев отдаде на общи позиции по данъчната и бюджетна политика, както и на общо гласуване на предстоящите персонални решения по отношение на регулаторите. Искаме да подчертаем, че разговорите незабавно ще продължат с групите на ПФ и АБВ за постигане на тези цели, предварително, а не с обичайния хаос в последния момент, поясни тъмносиният политик.

И на трето място – общо ускоряване на реформите и модернизацията на управлението, без местните избори да пречат на този процес.

Реформаторите подписаха за регистрация, налагат две известни лица в София

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов и понастоящем член на Гражданск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика