Радан Кънев на тайна среща с ГЕРБ

30298
Радан Кънев на тайна среща с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на новия кабинет продължават - някои явно, някои - не чак толкова. След като днес Реформаторският блок се изрепчи на Бойко Борисов и заяви, че държи на тройна коалиция с Патриотичния фронт, явно са се наложили спешни разговори. 

Преговарящият екип на ГЕРБ, в лицето на Румяна Бъчварова и Томислав Дончев се срещна с лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. Тайната среща се проведе в парламента, в стаята на ГЕРБ, съобщава БТВ. Тримата излязоха точно в 18,50 ч. На въпрос ще има ли България правителство, отговорът бе лаконичен: „Полагаме усилия”.

Кънев: Гласувах "въздържал се" за Цачева, защото така реших

Гласуването с "въздържал се" за председателя на парламента Цецка Цачева е мое лично решение. Това обяви в кулоарите на парламента лидер...

По-рано Бойко Борисов обяви, че поема политическата отговорност за съставяне на кабинет и кани в него естествените си партньори вдясно. „Реформаторите” обаче изненадващо настояха за тройна коалиция, в която да участват и от Патриотичния фронт. Така интригата се заплете за пореден ден и, въпреки добрия тон, реален напредък няма.

Днес интрига имаше и в самия Реформаторски блок. Гроздан Караджов обвини Меглена Кунева, че изнудва партията. Кунева обаче бе защитена от съпартийците си Найден Зеленогорски и Божидар Лукарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика