Радан Кънев посочи Цветанов като "двигател" срещу Реформаторите

7756
Радан Кънев посочи Цветанов като "двигател" срещу Реформаторите
Снимка: БГНЕС

За една година се случват и двете неща – има и сериозни реформи, но има влияние на силите, заради които се стигна до предсрочни парламентарни избори. Силите, които дърпат България назад и които видимо се изразяват с Делян Пеевски, но не само, още имат голямо политическо влияние. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В този разговор не намесвам ГЕРБ, макар че има хора от ГЕРБ, които заслужават да бъдат намесени. Цветан Цветанов атакува персонално единствено кандидат на Реформаторския блок за кмет – Чавдар Трифонов във Варна, който, по думите му, бил „човек на Бареков” – пълна лъжа. Срещнах се с Цветанов и му казах, че няма да оставя нещата така, закани се Кънев. Той даде и още примери – как в медии на Пеевски имали общ стил на говорене със стила на Цветанов за кандидати за кметове на Реформаторите. Цветанов говори за „независими” кандидати, които тепърва щели да израстнат като кандидати на Реформаторския блок, обясни тъмносиният политик. Той направи и връзка между поведението на Цветанов и ДПС.

Д-р Иван Ибришимов на старта на кампанията: "Заедно променяме Дупница"

"Можем заедно да променим Дупница и да я превърнем в модерен европейски град". Това заяви при старта на предизборната си кампания канди...

Излизането на Реформаторският блок от управлението ще означава явна криза – вариантът да вървим на Запад, да сме с прозападно управление, е нашето участие. Иначе варианти за мнозинства в този парламент много, каза още Радан Кънев. Сега ще се види има ли реално дистанциране от ДПС, от АБВ, за да има промяна надясно. Може би трябва да има общи избори вдясно, за да се види идейно дали ще се търси подкрепата на ДПС или не – за президентските избори. Нека има кандидат, искащ прозападно, дясно и реформаторско управление и такъв, който разчита и на подкрепата на ДПС – да видим какво ще му се случи, посочи лидерът на ДСБ.

Големият въпрос е как се вземат решенията – дали форматът ГЕРБ-ДПС действа, подчерта Кънев. Много ясно виждаме, че медийната империя на Пеевски стои непокътната и подкрепя безрезервно част от правителството и се опитва да руши „реформаторския коректив”, добави той. Една година е предостатъчно време за колебания кое ще е – реформаторското начало или силите, заради които станаха предсрочните парламентарни избори, подчерта лидерът на ДСБ.

По думите на Кънев предстои поредно тежко препятствие – новият състав на КЗК. Аз нямам кандидат, никой от Реформаторския блок пред мен не е предлагал кандидати. Слушам как имало две места за нас, кой кого предлагал за председател и зам-председател – това са глупости, каза тъмносиният политик. Трябва всичко около избора на КЗК да е публично – да предложим личности, които да бъдат на изпитание преди избора, а не някоя мъглива сутрин парламентът да избере набързо седем души, смята Кънев.

Радан Кънев определи като политическа закачка думите на Лютви Местан от вчера (29 септември): „Усетихте сладостта от златния пръст на Атака – помнете, нещата се променят”. Сега ще се види има ли политическа воля – когато дискутираме конституционните промени за съдебната реформа, заяви Кънев. Той определи като „смешка” т.нар. данък „Уикенд” – хората да си водят през почивните дни служебния лаптоп за личен.

ДПС си призна, че е почнало с "Кой уши байрака" и е минало на турска песен

„Райме” – така турският певец Фарук Йълмаз буквално пее за Райна Княгина в скандалната песен, на която ръководството ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика