Радан Кънев видя "груба и обидна намеса" на църквата в политиката

6283
Радан Кънев видя "груба и обидна намеса" на църквата в политиката

Не мога да пропусна грубата и изключително обидна за всички вярващи българи намеса на представители на българската православна църква в политиката през миналата седмица. Това заяви в Благоевград лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев, който коментира решението на Синода да обяви Симеон за цар на всички българи и да го упоменава по този начин в литургиите по официални празници.

Според Кънев изявлението на митрополит Николай срещу реформите в България и "смехотворното коронясване на бивш български премиер" не са случайност. Това е груба, недопустима намеса на църквата в българската политика, както вътрешната, така и външната политика на България. Това е намеса, която е изключително уязвяваща самата църква и изключително обидна за вярата на истинските християни в България, категоричен е Кънев.

Ще бъде ли "царят на българите" на 9 май в Москва?

Четири пъти – толкова се споменава името на Симеон Сакскобургготски като цар в литургиите на големи празници. Това е смайващо, за...

По думите на лидера на ДСБ е показателно колко добре вървят "реформите на Реформаторите" точно срещу министрите с най-смелите реформи - здравният Петър Москов, външният Даниел Митов и военният Николай Ненчев. Кънев счита, че предложените от Москов реформи застрашават бизнес интереси в различни сфери – в източването на болничните бюджети, в лекарствената политика, които смело можем да изчислим на над 300млн. лева годишно. Същото е положението и за отбранителните способности на българската армия, където, според Кънев, се тръгва по пътя на стратегията, а не на харченето на парче. Против това били от БСП и "Атака".

"От влизането ни в НАТО, вече повече от 10 години, България купува въоръжение на парче, без обща логика на въоръжаване на армията, без обща философия на отбранителна готовност. Казано директно, в момента, в който някъде е имало изгодна сделка, България я е сключвала, което поражда огромни съмнения, че е правено просто срещу едни комисионни. Изхарчени са над 15 млрд. лева за въоръжение, което всъщност не осигурява отбранителната способност на българската армия към момента", смята тъмносиният политик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com