Радан Кънев вижда Слави Бинев като разменна монета за Орхан Исмаилов

14425
Радан Кънев вижда Слави Бинев като разменна монета за Орхан Исмаилов
Снимка: БГНЕС

Правим пореден, много тежък компромис по отношение на избора на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии. Това обясни лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Според Кънев изборът на Бинев е проблем. Това е човек, който нахлу в БНТ, за да иска обяснения защо не бил излъчен репортаж за негова инициатива, припомни лидерът на ДСБ пред Нова телевизия.

Валери Симеонов: Мисля, че Велизар Енчев не е честен човек

Доста театрално - това заяви председателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов по адрес на Велизар Енчев. Вчера, пред Сашо Диков, ...

Комисията за култура и медии се превръща едва ли не в удовлетворение на желанието на Слави Бинев да е ръководител. Той искаше да оглави Комисията за еврофондовете, която отиде в ръцете на Светлин Танчев от „България без цензура” (БДЦ).

Имаме ли държавна политика за култура? Явно не и затова такива комисии се превръщат в пристан на хора със силни амбиции, заяви Кънев. Проблемът съществува и е от много години насам.

Реакцията срещу Бинев е остра и оправдана, но не може да се говори, че назначението му за културата е все едно назначението на Делян Пеевски в ДАНС. Все пак смятам, че хора в положението на Слави Бинев трябва да получат шанс, за да покажат какво може, обясни Кънев. И призна, че всъщност Реформаторският блок приема номинацията на Бинев, за да не се покажело поведението на „Патриотичния фронт” по отношение на назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев за зам.-министър на отбраната и за областен управител на София-град.

Радан Кънев коментира и думите на Иван Костов, че ДБС била на границата на саморазрушването. Силни думи, но не мисля, че сме на това ниво. През 2013 година дори нямахме държавна субсидия и никакво участие във властта – сега не е така, поясни Кънев.

Орхан Исмаилов: Патриотичният фронт да представи доказателства

Патриотичният фронт да представи доказателства на твърденията си, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов работи за чуждите служ...

Лидерът на ДСБ призна, че се работи за Реформаторския блок да се превърне в единна партия. Това щяло да стане по френски модел – една от партиите в Реформаторския блок да е водеща и другите да се обединят зад нея. Коя обаче ще е тази партия – отговор тепърва трябва да се търси, по думите на Кънев.

Радан Кънев коментира и думите си, че съдебната ни система е зависена и от електронната система, която била с отворен код. Там има нелегитимно управление на системата – едни съдии се наказват с повече дела. Щом случайното разпределение може да бъде манипулирано, за какво говорим. Искаме прокуратурата да си върши работата, а проблемът със софтуера може да бъде решен законодателно, поясни Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com