Радулов пита: Какво искаме - да спираме или да не спираме бежанския поток?

3360
Радулов пита: Какво искаме - да спираме или да не спираме бежанския поток?

Ние сме много странни хора. Когато минават големите тълпи, почваме да питаме защо не ги спират. Като почнат да ги спират, защо ги спират. Истината е, че преминаването през зелена граница, когато хората си унищожават документите, е опасна постъпка, коментира бившият главен секретар на МВР и бивш член на „България без цензура” Николай Радулов пред Нова телевизия. Радулов говори по темата след снощния арест на четирима косовари.

Слуховете сред медиите са едно, но забелязвам след висшите държавни хора една тенденция да се успокояват, че опасността от терористични актове е отминала. Не е така – всеки ден американски дронове нападат джихадисти, а те планират ответни удари, заяви Радулов. В ЕС навсякъде нивото на опасност от терористични актове е много високо и има арести.

Доброволци помагат с храна и дрехи на бежанци в Сърбия

Бежанската вълна към Западна Европа вече достигна Унгария. Повече от 3200 бежанци са преминали границата със Сърбия за последното денон...

Не обичаме да говорим за съдебната реформа, спряхме да говорим за корупцията. Твърдя, че корупцията и организираната престъпност са тясно свързани. Няма как да не се бориш с корупцията и организираната престъпност и да се бориш с тероризма, подчерта Радулов. В документа с антитерористичната ни стратегия, възложен за изготвяне от вътрешния министър Румяна Бъчварова, няма и дума за борба с организираната престъпност, добави той.

Радулов отправи и още една критика – кога МВР ще раздаде брошурите за борба с тероризма на гражданите, за които се говори – като избухне бомбата ли? И обясни, че бежанците специално търсят патрулите по границата, за да бъдат регистрирани, но евентуални джихадисти няма да минават с надпис „джихадисти” на фланелката. Оградите не действат сами – трябва да има наблюдение, за да е ефективна препятствие, каза още Радулов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика