Рашидов: Искате да убием Валерия Велева, защото пише книги ли?

10806
Рашидов: Искате да убием Валерия Велева, защото пише книги ли?
Снимка: БГНЕС

"Тук няма време човек да каже добрите неща у нас", така започна емоционалният разговор на министърът на културата Вежди Рашидов в студиото на БТВ.

Министърът уточни, че и той е пътувал с 35 евро командировъчни и добави: "Ще му (на Георги Петров, хорист от "Йоан Кукузел", бел.ред.) дадем 100 лева повече да се успокои без да пее. Айде аз ще му дам от моя джоб 50 лв. Да отиде в хор Гусла там ще му плащат повече."

Вежди Рашидов: Атаката срещу изложбата в Лувъра е свинщина на антибългари

Министърът на културата Вежди Рашидов защити ревностно от нападките изложбата на тракийските съкровища в Лувъра. В интервю за радио К...

Относно журналистите, които са били поканени да отразяват изложбата в Лувъра, Рашидов коментира така:

"Това са журналисти, които пет години подготвяха участието. Всички те са отразявали работата ни с Лувъра от първия ден. Осем журналисти и двама оператори, които да отразят българския успех в Париж. Какъв е скандалът, че ни показват в най-добрия музей? Поканих великолепни добри български журналисти. Няма други пари по европейски програми за луканки... Искате да убием Валерия Велева, защото пише книги ли?"

Рашидов изрази разочарование от критиките към него:

"Тези хора бяха слепи да видят че открих първото българско кино, че открих едно училище, в което единствено няма азбест (бел. ред. - ремонтираната сграда на НГДЕК в "Модерно предградие"), единственото, олигавихме орталъка…. Поне за малко не може ли да имаме национално достойнство. Защото сме проклет народ сигурно..."

Уволненият тенор: Не виждам причина „Йоан Кукузел” да струва по-малко от Азис

„Около 200 евро хонорар на човек е нормална сума за самостоятелен концерт във френската катедрала "Нотр Дам дьо Пари" - ако Азис ...

От гостуването му стана ясно, че има предложение от кремълския музей. Директорът на музея Гагарина е била в България, за да се договорят условия. Освен това има покани и от Великобритания, Турция, Мароко....

При опит за включване от страна на Георги Петров за право на отговор, Рашидов отклони въпроса с думите: "Моля ви не ме занимавайте с хориста.. Докарайте си го в студиото и правете ПР колкото искате."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика