Раздадоха образователна игра на депутатите

9035
Раздадоха образователна игра на депутатите

"Сдружение Азбукари" по покана на заместник-председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов представи на депутатите иновативното образователно помагало - "Букварино". Деца от 144-о училище в столицата разясниха на народните представители правилата на игрознанието. В ролята на азбукарски репортери влязоха малките Ели Величкова и Йоана Николова, които спираха депутатите и ги провокираха с въпроси за „Букварино“. Комплектът бе раздаден предварително на всички 240 народни представители. Въпреки, че бяха обсебени от политическите дебати много депутати се спряха пред чаровните репортерки и разказаха, че с радост ще играят с „Букварино“ в компанията на своите деца, игрознанието ще бъде техен приятел и по време на лятната им отпуска. Росен Петров, Цвета Караянчева, Десислава Атанасова, Станислав Иванов бяха само част от народните избраници, които отговориха на въпросите на малките азбукари.

Помагалото „Букварино” е подходящо за всички деца и техните учители, има място във всяка една класна стая. „Игрознанието е съвременен преподавател по патриотизъм, вярвам, че имаме голяма нужда от иновации в образователната ни сфера и затова създадохме "Букварино". Надяваме се, че с подкрепата на депутатите ще може да реализираме и следващия ни образователен проект - „Креативни мислители“, който има за цел да модернизира класна стая в ОУ "Димитър Благоев" във Велико Търново“, заяви по време на пресконференцията председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова.

От своя страна Красимир Каракачанов определи инициативата на сдружението като патриотична, а фактът, че това се прави от малки българчета, би трябвало да стимулира депутатите в парламента да бъдат поне на тяхно ниво на историческа грамотност.

„Животът зад граница определено ни превръща в родолюбци и продукти като „Букварино“ са изключително ценни за българите навън - не само заради съдържанието, но и по европейския начин на поднасяне на информацията, съобразен със съвременните изследвания в областта на ранното детско развитие, където визуалното е водещо при усвояването на нови факти“, заяви Даниела Митева, една българска майка на петгодишно дете, която презентира игрознанието в Народното събрание. Според присъстващите преподаватели тази занимателна игра трябва да влезе не само в българския дом, но и във всяко училище. Те изразиха задоволство, че с „Букварино“ бързо и лесно децата ще могат да учат – правопис, правоговор, а също така ще научават и интересни факти от родната история.

Вече 5000 бройки от „Букварино“ бяха раздадени благотворително на български училища, благодарение на подкрепата на компания „Лактима“. От „Сдружение Азбукари“ изразиха надежда, че игрознанието ще стане достъпно за всички близо 60 000 първолаци, които ще тръгнат на училище от 15 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика