Разпадът е пълен - кворум в Народното събрание няма

15702
Разпадът е пълен - кворум в Народното събрание няма
Снимка: БГНЕС

Нов черен рекорд записа 42-рото Народно събрание в своята кратка история. Регистрираха се само 95 депутати при граница от 121 народни представители, необходима за кворум. В пленарна зала, очаквано, влязоха депутатите от Коалиция за България и тези от ДПС.

Още преди да бъде потвърдено официално, че и днес депутатите няма да работят, стана ясно, че нито един депутат от ГЕРБ дори не е стъпил в сградата на парламента. За разлика от други случаи, народните представители на ГЕРБ поне влизаха в кулоарите.

Старата песен на нов глас: Депутатите отново не събраха кворум

В Народното събрание отново няма кворум и заседанието пропадна, предаде БГНЕС. 104 народни представители се регистрираха тази сутрин. ...

От интервю пред Нова телевизия на Цецка Цачева стана ясно, че ГЕРБ не влизат в пленарна зала, защото са обидени на Коалиция за България заради подмятанията за коалиция с ДПС.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви поредния бойкот на партията си със следните думи: Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след 4 вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме „Оставка”, в последните 3 дни да им дадем да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС”, „коалиция КТБ”, понеже виждам тук Бойчев с цялото си нахалство сутринта.

Междувременно икономистът Георги Ангелов коментира пред БНТ, че актуализация на държавния бюджет ще има. Видяхме вчера данните за първото полугодие - тотално изоставане с приходите, над 1 млр. лева дупка. Освен това в бюджета се водят счетоводно 1 млрд. лева от Европейската комисия по еврофондовете, но те са замразени. Има и пари, отпуснати заради банковата криза, но и те не се ползват за друго, посочи Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика