Реформаторите настояват за спешни мерки по скандала Цветанов-Пеевски

15066
Реформаторите настояват за спешни мерки по скандала Цветанов-Пеевски
Снимка: БГНЕС

От Реформаторския блок искат президентът незабавно да свика Консултативен съвет по национална сигурност. Това поискаха десните на извънредна пресконференция днес заради изказванията и твърденията на двама от действащите народни представители - Цветан Цветанов и Делян Пеевски. Освен това, Реформаторите настояват Народното събрание да сформира анкетна комисия по същата тема.

Според Радан Кънев, Йонко Грозев и Атанас Атанасов сегашни и предишни управляващи са разкрили порочни механизми, по които действа задкулисието в държавата. В своите интервюта пред различни медии Пеевски и Цветанов разкриват случаи на пряка намеса на изпълнителната власт върху съдии и висшестоящи прокурори, като е забъркано дори името на обвинител №1 на държавата Сотир Цацаров.

Радан Кънев: Цветанов и Пеевски показват как мафията упражнява цялата власт

Много остър коментар за ожесточените престрелки между Цветан Цветанов и Делян Пеевски в медиите направи говорителят на Реформаторския б...

Главният прокурор също да бъде разпитан от спецпрокуратурата, настояха реформаторите. Те настояват за пълна проверка на всички данни и обстоятелства, за да разбере българското общество какво се е случвало с назначения на висши служители в отделните власти, тъй като само след осветляването на тези процеси те могат да бъдат превъзмогнати.

Разказаното от Пеевски и Цветанов е грозният облик, който стои зад премерените думи в докладите на Европейската комисия, категоричен бе Радан Кънев. От тези интервюта виждаме защо в България няма правосъдие, защо обикновеният гражданин не може да получи справедливост и защо от страната бягат инвеститори и не се откриват работни места.

Цветан Цветанов веднага трябва да бъде призован да обясни своите твърдения, което може да се случи единствено след разпореждане на главния прокурор за образуване на досъдебно производство, заявиха реформаторите.

След това Народното събрание трябва публично и пред цялото общество да изслуша всички лица, назначени в сектор „Сигурност" и в съдебната власт през последните години, за да разкажат за своите срещи, разговори и поети ангажименти.

Реформаторите за разпределението на 500-те милиона: Предизборна корупция!

Политическа предизборна корупция, кражба и прахосване на държавни пари. С тези думи от Реформаторския блок определиха разпределението н...

КСНС пък също е абсолютно задължителен, тъй като въпросът пряко касае националната сигурност на страната, посочват от Реформаторския блок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика