Реформаторите подкрепят пенсионна реформа само след консултации

15320
Реформаторите подкрепят пенсионна реформа само след консултации
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок е за пенсионна реформа през 2015 година, но само след се като се извършат подробни консултации. Това каза Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, пред "Фокус".

По думите й в тези консултации трябва да участват синдикати, работодатели, представители на неправителствения сектор и всички заинтересовани страни.

Кунева: Европа даде ясен знак, че няма да допусне газова криза в България

Много ясният сигнал от страна на Европа беше, че криза за България няма да има. Така вицепремиерът Меглена Кунева и лидер на ПП "Движен...

„Това е крайно необходимо, защото става въпрос за реформа, която засяга всички български граждани и трябва да се променя по модел, по който има обществено съгласие. Това, което се случва в момента не допринася за изграждане на широка основа на общо разбирателство. Затова „Реформаторския блок” ясно е казал защо позициите не съвпадат по тази тема. Това е въпрос не на мнозинства, а на национално съгласие”, каза още Меглена Кунева.

По повод предложението гражданите да могат да избират дали да се осигуряват в системата на НОИ или в частно пенсионно дружество, тя коментира, че трябва да се постави въпросът колко държава искаме и дали да се развива частната инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика