"Република БГ" внесе над 372 000 подписа за референдум за отпадането на партийните субсидии

22352
"Република БГ" внесе над 372 000 подписа за референдум за отпадането на партийните субсидии

Политическа партия „Република БГ“ внесе в Народното събрание над 372 000 подписа за свикването на референдум за отпадането на партийните субсидии,съобщиха от пресцентъра на партията.

Младежи от партията с маски на жокери разиграха сценка с раздаването на партийни субсидии пред Народното събрание. „Ние сме от статуквото. Получаваме и раздаваме годишно 40 млн. лв. за кебапчета и купен вот“, заявиха те.

"Република БГ" внася подписката за референдум срещу партийните субсидии

Младежи от партия "Република БГ" с маски на жокери ще раздават партийни субсидии пред Народното събрание. Това ще се случи на 27 ма...

„Очаквам парламента да разкрие маската си и да подложи въпроса на обсъждане“, заяви зам.-председателят на „Република БГ“ Найден Кирилов при внасянето на папките.

По думите му събраните подписи представляват доста хора и техния глас трябва да бъде чут. Те са против партийни субсидии, които представляват около 40 млн. лева годишно. Средствата се разпределят между партиите и идват от българските данъкоплатци.

„До момента всички парламентарни сили мълчаха по въпроса. Сега трябва да вземат отношение”, подчерта Найден Кирилов.

Според него партиите прикриват истинското си финансиране със субсидиите и системата трябва да се промени и да излезе на светло. „Република БГ“ предлага партиите да се финансират от своите членове чрез членски внос, както и от дарения, които да минават по банков път. „След като една формация има избиратели и поддръжници те трябва да я издържат”, допълни Найден Кирилов.

300 000 подписа са събрали от Република БГ за референдума за премахване на субсидиите

Събрали сме малко над 300 000 подписа. Това заяви организационният секретар на ПП "Република БГ" Владимир Георгиев, предаде БГНЕС. Ве...

„С практическия опит, който партия „Република БГ“ натрупа в събирането на подписи през последните три месеца, митът за нас е окончателно развенчан. Ние сме категорични, че свикването на референдум от граждански инициативен комитет, наподобява филма „Мисията невъзможна“, а сценарият е писан от режисьорите на статуквото. Време е да се напише нов сценарий от хора, неучаствали в задкулисни игри и недокосвали се до политиката, в противен случай ще дойде краят на апокалиптичния филм за демокрацията и свободата на волята в страната ни”, коментира Владимир Георгиев, организационен секретар на партията.

Налице са множество предпоставки, които пречат на позитивния сценарий за цивилизационен, икономически и политически напредък на българското общество. На първо място, изискваните от законодателя 500 хиляди подписа за малка страна като нашата, в срок от три месеца, са практически неизпълнимо условие. За сравнение, в Швейцария, страна с население близко по брой на България, необходимите подписи са едва 50 000. През последните месеци статуквото режисира една среда на несигурност, в която уязвими станаха точно хората, предоставящи личните си данни в името на демократичната промяна. Скандалът с кражбата на ЕГН-та създаде масова психоза у обикновения човек до степен, в която той предпочете да защити собствената си сигурност, вместо масово да гласува в подкрепа на положителните практики в изборното законодателство и субсидирането на партиите. Ход, за който не можем да виним гражданите, но можем да виним властимащите. Управляващи, които не само не могат да гарантират сигурността на личните данни, които самите те изискват, но и не могат да предприемат никакви действия срещу нарушителите, нямат място на политическата сцена, още по-малко могат да се нарекат легитимна власт, смятат още от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика