Репуц: ХДП удвои резултата на РБ във всички райони

15233
Репуц: ХДП удвои резултата на РБ във всички райони
Снимка: БГНЕС

Християндемократическата партия (ХДП) е част от Реформаторския блок, заедно с Българска нова демокрация. „Ние сме част от коалицията и това е ясно и видно“, това напомни председателят на ХДП Ирина Репуц в сутрешния блок на bTV.

„Коалицията се състои от 7 партии продължава да се състои“, каза тя. Според нея, обаче, е надделяло говоренето на петте основни партии, от което излизало, че другите едва ли не не съществуват.

Ирина Репуц с нови нападки срещу Реформаторския блок

Лидерът на Християндемократическата партия на България (ХДП) Ирина Абаджиева-Репуц предприе нова порция атаки срещу Реформаторския блок...

Припомняме, че Ирина Репуц поиска запор на партийната субсидия на Реформаторския блок. Причината е, че нейната партия не е включена в анекса към коалиционното споразумение, според който и на нея се полага част от парите. Тази част, обаче, ѝ е отказана.

Според Репуц, ХДП има значителен принос към успеха на РБ на изборите и по никакъв начин не може да се твърди, че не е част от коалицията.

„ХДП удвои резултата на РБ във всички райони, където се явихме със свои кандидати, а ние се явихме почти навсякъде“, посочи тя. Повишаването на броя на гласовете за блока от европейските до парламентарните избори се дължи и на дейността на ХДП. „Факт е, че резултатите са променени“, каза Репуц и допълни: „Имаме и преференциален вот“.

„Когато не е посочено кой колко да получи, законът казва, че всеки получава по равно. Те не искат това да се случи“, обясни разпределението на субсидията председателят на ХДП. „Не виждам с какво ХДП е по-малко значителна от партията на Корман Исмаилов“, изтъкна тя.

Боил Банов за Actualno.com: Който иска НГДЕК да остане на Женския пазар, да намери законов начин

От вече над една година казусът "НГДЕК" продължава да няма адекватно решение - да остане ли Класическата гимназия на Женския пазар т.е....

Реформаторският блок трябва да получи 13 млн. лв. за 4 години. „Ние сме една седма от общата коалиция. Колко трябва да отиде при нас е въпрос на общата договорка. Ако няма такава договорка, трябва да бъде по равно“, смята Репуц.

Тя разкри и каква схема се прилага в блока, за не бъдат изпуснати парите от субсидията. Хора, които са записани като членове на Гражданския съвет, изведнъж са заявили партийна принадлежност, за да вземат пари. Такъв е примерът с Мартин Димитров – бившия председател на СДС, който декларирал принадлежност към БЗНС. „Понеже БЗНС в момента няма нито един депутат, понеже единственият им депутат стана министър“, обясни Репуц.

По думите й, Димитров е декларирал неистина, за да се вземат едни пари. „Разбирате ли, в момента се опитваме да ги спасим от измама“, заяви Репуц. „Хора, които декларираха операция „Чисти ръце“, ми те си изцапаха ръцете в ден първи“, допълни тя.

„Ние нямаше да извиваме ръце, нито щяхме да чупим пръсти, ако бяха седнали на една маса. Това, което направиха, наистина е срамно“, смята председателят на ХДП.

Репуц: Радан Кънев изразява позиции, несъгласувани с РБ

Радан Кънев изразява позиции, които не са съгласувани в Реформаторския блок. Християндемократите бяхме изолирани от преговорите с ГЕРБ....

Тя обясни още, че докато има правен спор парите от субсидията не могат да се отпуснат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика