Рискуваме да загубим €193 млн. от еврофондовете до края на годината

14225
Рискуваме да загубим €193 млн. от еврофондовете до края на годината
Снимка: БГНЕС

Рискът от загуба на средства от европейските фондове до края на година възлиза на над 193 милиона евро, съобщи вицепремиерът Илияна Цанова, предаде БГНЕС.

Около 110 милиона евро могат да бъдат загубени до края на година по линия на седемте оперативни програми, а малко над 83 милиона евро е рискът от загуба на средства по линия на Програмата за развитие на селските райони и оперативна програма "Рибарство". Чака ни много работа, за да намалим до минимум загубата на средства до края на годината, коментира Цанова.

Към 15 август са верифицирани 55% от всички европейски средства за целия програмен период и са сертифицирани 52% от всички европейски средства за периода 2007-2013 година, съобщи Цанова и подчерта, че към днешна дата ЕК няма неизплатени плащания към България с изключение на спрените пари по двете оперативни програми "Околна среда" и "Регионално развитие".

Данните към средата на юли показват, че по отношение на степента на усвояване на средства от ЕС към момента България е на 24 място от всички 28 страни членки. Важно е за в бъдеще да работим за по-голяма допълняемост със средства от държавния бюджет към средствата от европейските фондове, коментира Цанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика