Румен Петков: Ако опъна една палатка на мястото на мавзолея, после може ли да си купя мястото?

10378
Румен Петков: Ако опъна една палатка на мястото на мавзолея, после може ли да си купя мястото?
Снимка: БГНЕС

Иван Байрактаров, един от организаторите на протеста в Гърмен днес заяви, че се очакват 10 хил. души, които да подкрепят протеста от цяла България, макар да изрази съмнение, че МВР ще ги допуснат да дойдат. Байрактаров съобщи още, че ще има "много стихотворения, много национални неща"

Според директора на ОДМВР Благоевград Христо Разсолков са предвидени сили от жандармерия и гранична полиция с цел недопускане на нарушаване на обществения ред и уточни, че засега няма провокации.

Роми събарят доброволно незаконни къщи в Гърмен

Първите незаконно построени къщи в ромския квартал "Кремиковци" край Гърмен бяха съборени доброволно от собствениците им. Ромите твърдя...

В студиото на bTV Румен Петков заяви, че е много късно за решаването на проблема в Гърмен, който е наслояван с години.

Според него не е приемливо групи български граждани да се определят с преговарящи с държавата, "още по-малко в част от тези групи да има хора с криминално минало и те да бъдат легитимирани от институциите."

Петков изрази недоумение от това да се предлага на хората да си купят земята, когато са нарушили закона: "Това обижда българския гражданин, това е цинично. Това значи ли, че ако си опъна една палатка на мястото на мавзолея утре ще си купя мястото?"

Това е резултат от бездействието на държавата в продължение на години, не миля че този проблем може да бъде решен с 1-2 глави на полицейски началници, добави още Петков и уточни, че не бива "да се допуска спекулативен политически подход към този проблем."

Радан Кънев: Държавата трябва да влезе в Гърмен с учители и лекарите

"Политическата система и правилата на управление в България работят така, че при различни управления едни и същи корупционни схеми прод...

Петков изказа мнение, че реформата на Калфин за отговорното родителство е един от начините за решаването на този въпрос: "Решаването на проблема минава през образованието, през отговорно родителство, чрез изолиране на хората, които не заслужават да взимат социални помощи."

Той се въздържа от коментар за действията на вътрешния министър за справянето на ситуацията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика