Румен Петков: Бареков лъже безцеремонно, защитава покровителя си Пеевски

33717
Румен Петков: Бареков лъже безцеремонно, защитава покровителя си Пеевски
Снимка: БГНЕС

"Новият политик" Николай Бареков лъже безцеремонно! Това заяви Румен Петков в официална позиция, изпратена до медиите, по повод обвинения от страна на бившия журналист и настоящ лидер на партия "България без цензура". По-рано днес Бареков съобщи пред агенция "ПИК", че ще даде на прокуратурата Никола Филчев, Румен Петков и Георги Първанов за рекет, който тримата са упражнявали върху Красимир Гергов с цел да получат влияние в bTV. Бившият журналист във въпросната медия се надява да бъде призован като свидетел заедно с Красимир Гергов в разследването, което щяло да започне по случая прокуратурата на Република България. "Новият политик" съобщи също, че имало и трети свидетел за изнудването срещу Красимир Гергов.

Румен Петков, който е част от новия проект "АБВ" на президента (2002-2012) Георги Първанов, веднага реагира на обвинението от страна на Николай Бареков. "Поредната му медийна изява ясно показва, че "Новият политик" и неговият партиен проект са задвижвани от опорни точки, зададени му от неговия ментор и финансов покровител, собственика на медийна групировка - Делян Пеевски, коментира Румен Петков в позицията си до медиите. - Последният явно се е почувствал лично засегнат от моя коментар по някои теми в ефира на Нова телевизия. Впрочем, по тези жълтокафяви опорни точки бе организирана и атаката, която вестник "Галерия" осъществи срещу някои от най-емблематичните лица в АБВ. Смятам, че те ще продължат да бъдат използвани и за бъдещи провокации срещу нас".

Румен Петков пита прокуратурата дали укрива извършител на знаково убийство

В светлината на скандала между Делян Пеевски, Цветан Цветанов и прокуратурата бившият вътрешен министър Румен Петков попита и дали има ...

Румен Петков очаква отговор на поставените от него въпроси от знакови за управлението на държавата фигури, като главния прокурор, както и от настоящия и бившия вътрешен министър. "Напълно съм наясно, че докато очаквам отговор, а и след това, срещу мен ще бъде впрегната цялата медийна машина за черен пиар", сигурен е Румен Петков.

ACTUALNO.COM ПУБЛИКУВА ПОЗИЦИЯТА НА РУМЕН ПЕТКОВ БЕЗ СЪКРАЩЕНИЯ И РЕДАКТОРСКА НАМЕСА:

"Поздравявам господин Бареков за светкавичната реакция в защита на своя работодател и покровител. Поредната му медийна изява ясно показва, че "Новият политик" и неговият партиен проект са задвижвани от опорни точки, зададени му от неговия ментор и финансов покровител, собственика на медийна групировка - Делян Пеевски. Последният явно се е почувствал лично засегнат от моя коментар по някои теми в ефира на Нова телевизия. Впрочем, по тези жълтокафяви опорни точки бе организирана и атаката, която вестник "Галерия" осъществи срещу някои от най-емблематичните лица в АБВ. Смятам, че те ще продължат да бъдат използвани и за бъдещи провокации срещу нас.

В опит отново да защити Пеевски, Николай Бареков успя да замеси, както моето име, така и тези на Никола Филчев, Красимир Гергов и Бойко Борисов в поредната, съшита с бели конци, медийна интрига. Смятам, че тя може да бъде лесно разплетена, чрез няколко семпли журналистически въпроса към Филчев, Борисов и Гергов.

БСП забранява на всички от АБВ да заемат партийни длъжности за една година

БСП снема политическото доверие и отнема правата за заемане на партийни длъжности на подкрепящите листата на АБВ за изборите за Европе...

В тази връзка категорично заявявам, че лицето Николай Бареков лъже най–безцеремонно, като изопачава фактологията в изброените от него събития. Твърдение, което лесно може да бъде доказано. Красноречив пример за думите ми е заявлението на Бареков, че Борисов е лобирал за мое телевизионно участие в ефира на ТВ7, по същото време, когато неговият най-приближен Цветан Цветанов сипеше по мой адрес клевети в Американското посолство.

Николай Бареков изключително подходящо избра сам своето прозвище - "Новият политик". Прекланям се пред таланта и пророческите умения на сценаристите на британския комедиен сериал от края на осемдесетте години на миналия век, защото имам чувството, че те са познавали лично настоящото превъплъщение на господин Бареков.

Румен Петков: Не ние, а ръководството на БСП не изпълнява партийни решения

За самоизключването си знам толкова, колкото и вие. Днес ще опитам да получа официално писмо от председателя с обяснение защо и как ще ...

Но да завършим с най-важното. Аз зададох изключително важни и тежки въпроси, на които очаквам отговор от знакови за управлението на държавата фигури, като главния прокурор, както и настоящия и бившия вътрешни министри. Напълно съм наясно, че докато очаквам отговор, а и след това, срещу мен ще бъде впрегната цялата медийна машина за черен пиар.

Силно разчтам на това, че на обществото отдавна е станало ясно, че господин Николай Бареков е ярко изразен политически и медиен инструмент на Делян Пеевски.

Заявявам още, че не смятам повече да влизам в задочен диалог с "Новия политик" по хигиенни причини.

Петков съди Патрашкова за 50 000 лв.

Румен Петков внесе в Районния съд в София иск за клевета срещу главния редактор на в. „Галерия” Кристина Патрашкова, предад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика