Румен Петков: Целта на АБВ е да постигне 200 000 гласа на местния вот

4813
Румен Петков: Целта на АБВ е да постигне 200 000 гласа на местния вот
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че имат поставена цел да постигнат резултат от 200 000 гласа на местния вот. Това стана по време на съботна пресконференция на АБВ, предаде БГНЕС.

"Ние сме сериозна политическа сила и по никакъв начин не търсим дивиденти от раздори между други политически формации", сподели Румен Петков относно коментарите на Радан Кънев, в който той неколкократно намекваше за предсрочни избори

Петков припомни, че около 132 000 гласа са събрали АБВ на миналите парламентарни избори и около 90 000 гласа на последните евроизбори. На заседанието партията на Георги Първанов е утвърдила 103-ма кандидати за кметове на общини и 18 кандидати за райони в София. От тези 103-ма кандидати, 80 са кандидатура на АБВ, 17 са независими кандидати, подкрепени от АБВ и в 6 общини АБВ ще участва в коалиционни формати. Партията ще има свои кандидати местния вот, но ще подкрепи и кметове, които са успели в работата си досега.

Стана ясно, че от АБВ все още не са утвърдили кандидатите си за кметове за София, Варна и Пловдив, което предстои да се случи тези дни.

Румен Петков посочи, че не вижда особен потенциал за това АБВ да подкрепи Йорданка Фандъкова по много причини, но добави, че Националният партиен съвет ще вземе решение. Въпреки това стана ясно, че АБВ няма да подкрепи и кандидатът за кмет на София на БСП - проф. Михаил Мирчев.

"Не виждам как може да подкрепим проф. Мирчев, още повече, че той имаше грубичко отношение към АБВ в национален ефир, от което той ще загуби, ще загуби и БСП. При това демонстриране на нежелание да се води какъвто и да е разговор, не виждам път", добави Петков.

Интересно ми е как наричат г-жа Кунева зад гърба ѝ, искрено съм впечатлен от всичко това и отвратен

Интересно ми е как наричат г-жа Кунева зад гърба ѝ, искрено съм впечатлен от всичко това и отвратен. Това коментира Румен Петков по БН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика