Румен Петков: Оздравяването на КТБ няма алтернатива

20718
Румен Петков: Оздравяването на КТБ няма алтернатива
Снимка: БГНЕС

Оздравяването на КТБ няма алтернатива. Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” Румен Петков от АБВ. Той заяви, че се отнася скептично към изнесените числа от одита за КТБ.

„Ние продължаваме да настояваме за сериозен, отговорен международен одит от експерти, на които първо банковата сфера има доверие и обществото има доверие, защото тук остава впечатлението за поръчан предварително резултат. Не е нормално всички да са изненадани. Банката трябва да бъде оздравена, защото останалото ще струва много по-скъпо и на държавата, и на обществото, и на институции. Не можем да рискуваме да оставим толкова общини, болници, детски заведения, българския бизнес в такава критична ситуация. Ние трябва да си дадем сметка, че това ще бъде удар върху България. Кой гарантира утре спокойствие на банковата система.

Фондът за гарантиране на влоговете тества системата за плащане на вложителите в КТБ

Фондът за гарантиране на влоговете в банките провежда тестове на системата за изплащане на средствата на вложителите в Корпоративна тър...

Румен Петков поздрави ГЕРБ за това, което направиха, защото са започнали да коват другия, нужния образ на българската политика – на способността на политическите партии и на политиците да общуват помежду си, да общуват пред очите на обществото.

„Мисля, че това е изключително важен знак и ние трябва да продължим и да убедим обществото, че това е неразделна част от нашето ежедневие“, допълни Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика