Румен Петков: Прокуратурата трябва да поиска имунитета на народните представители от "Атака"

3855
Румен Петков: Прокуратурата трябва да поиска имунитета на народните представители от "Атака"
Снимка: АБВ

Надявам се още в понеделник Прокуратурата да поиска имунитета на народните представители от „Атака”. Това каза пред Агенция „Фокус” Румен Петков, заместник-председател на ПП АБВ в коментар на инцидента на столичната ул. „Раковска”.

„Това е изключително грозна сцена - част от събитията през последните 25 години, които отвращават българските граждани от политиката и от политиците. Част от действията на отделни граждани, които създават едно, убеден съм, погрешно усещане за безнаказаност, за стоене над закона”, коментира Петков.

"Атака" се закани да съди журналисти и медии

"Партия "Атака" ще съди всички журналисти и техните медиите, които разпространяват лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров и замес...

Той бе категоричен, че сега е моментът Прокуратурата да покаже, че има справедливост на фона на всички разсъждения на тема промяна в Конституцията и предложения за не особено смислени закони за борба с корупцията.

„Много се надявам още в понеделник Прокуратурата да поиска имунитета на народните представители – първо заради това, което се е случило, второ, за да покаже на българските граждани, че никой не е над закона и трето, за да покаже, че инструменти има, но е необходима воля и последователност в работата, както и принципност. Мисля, че това е нещото, което може да върне доверието в българските институции и на гражданите в правоохранителната и правораздавателната система”, категоричен бе Петков.

По думите му, сега е много важно ръководството на МВР да бъде категорично в отстояването честта и достойнството на своите служители.

„Очевидно е, че служителите на МВР съумяха да овладеят ситуацията. В същото време, те са се съобразили и с имунитета”, коментира Петков.

Цацаров е уведомен за инцидента със Сидеров и Чуколов

Главният прокурор Сотир Цацаров е уведомен за инцидента, при който депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов участваха в п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика