Румен Петков настоява за проверка от чужбина на прокуратурата и БНБ

17437
Румен Петков настоява за проверка от чужбина на прокуратурата и БНБ
Снимка: АБВ

Нужна е независима експертна оценка от Европейската централна банка за кризата около КТБ, защото е очевидно, че прокуратурата, правителството и БНБ имат престъпно поведение. Това заяви във Варна Румен Петков, член на Изпълнителния съвет на АБВ и бивш вътрешен министър, предаде Агенция "Фокус".

Според Петков начинът на влизане на прокуратурата и бездействието в първите дни на кризата на правителството и на Министерството на финансите плюс неадекватното поведение и досега на Централната банка е добре да бъдат оценени от солидни експерти. Така ще е ясно кой каква отговорност носи, за да имат българските граждани сигурността, че за в бъдеще няма да могат да се съсипват банки по този начин в резултат на сблъсъка между двама души, посочи Румен Петков.

Томове доказателства по делото "КТБ", съдът се бави с мерките на задържаните служителки

Всеки ден съпругата ми беше силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Казваше ми, че натискът да посочи ...

Петков каза още, че по отношение на формирането на служебното правителство и неговата основна роля – организирането на чести избори, това правителство ще има изключително тежката задача да работи с една деморализирана държавна администрация от действията и бездействията на правителството на Пламен Орешарски.

„Голяма част от областните управители и директорите но Областните дирекции на МВР в страната са с доста спорни качества и са преки участници в купуването на гласове на последните избори. Немалка част от тях трябва да бъдат сменени в първия ден на служебното правителство”, посочи Румен Петков. Според него, те са част от схемата за политически и административен натиск. „Този процес съм сигурен, че ще бъде силно затруднен от настоящия главен секретар на МВР”, добави още Румен Петков.

Засега по отношение на служебното правителство бившият син депутат Йордан Бакалов коментира пред ПИК, че никой още официално не е говорил с него да става вътрешен министър. Соломон Паси също не отрече, но и не потвърди, че е търсен да става министър на външните работи в служебния кабинет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика