Румен Петков се опасява, че МВР няма да се справи с купуването на гласове

15478
Румен Петков се опасява, че МВР няма да се справи с купуването на гласове
Снимка: АБВ

Обезпокоен съм от начина, по който се ръководи МВР. Това заяви водачът на листите на Коалиция АБВ за 15 МИР – Плевен и 30 МИР Шумен, Румен Петков във "Факторът Кошлуков" по ТВ7.

Според Петков ведомството е разтърсвано от проблеми и голяма част от тях се дължат на начина, по който то се ръководи. Главният секретар на тази институция показа, че не умее да създава организация за провеждане на избори. Това бе особено видно по време на евровота, който бе белязан от масова търговия с гласове, посочи Петков.

Държавата още няма официалните документи, за да помогне на Мизия

Хаосът след големите наводнения в България през това лято продължава. Това стана ясно от думите на служебния вътрешен министър Йордан Б...

Интересен акцент в интервюто на Петков беше отношението към санкциите за Русия. Бившият вътрешен министър заяви, че България не бива да подкрепя политика, заради която губи пазари. Полша, Чехия, Словакия, които са прозападно ориентирани, си запазиха пазарите след 1990 година, а ние какво направихме, попита Петков. Емил Кошлуков обаче не се съгласи, че пазарите ни в Русия са се определяли от качеството на продукта, както посочи Румен Петков - забравихте ли СИВ, попита бившият политик.

Уверен съм, че АБВ ще бъде част от следващия парламент, не само защото в нашите листи има сила и качество, а и защото още от самото начало заявихме категорично, че ще се борим за връщане на държавността. Хората искат отново да придобият усещане за държавност. Това заяви в ефира на ТВ седем . Ние ще се борим и за развитие на икономиката и енергийния сектор. Ще водим политика за изпълнение на поетите пред избирателите ангажименти. Ще отстояваме и тезата си, че страната ни има нужда от единение. Крайно време е политиците у нас да седнат на една маса и да определят няколко основни приоритета за развитие на България, по които да работят единно и дългосрочно, без значение от това, кой управлява държавата, посочи още Петков.

В заключение Румен Петков отправи за пореден път призив към българите да не продават своя глас. Парите, с които се купува правото на избор, идват от контрабанда и наркотици,и всеки който е решил да продаде гаса си, трябва да знае, че това рефлектира директно върху качеството му на живот и води до реална заплаха за сигурността и бъдещето на неговите деца, посочи той.

 

Осман Октай предупреждава: На 5 октомври изселниците ще гласуват по два пъти

Аз информация за среща между Ердоган и Лютви Местан нямам, но ако тя се е състояла, е много лош знак. Когато в предизборна кампания Тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика