САЩ финансира армията ни, парите отиват за инфраструктура

21436
САЩ финансира армията ни, парите отиват за инфраструктура
Снимка: БГНЕС

България ще получи 15 милиона долара за отбрана. Това информира министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде Агенция "Фокус". Tе ще бъдат предоставени от американското правителство в рамките на година.

Средствата ще се използват за ремонт на полигона на Ново село, за летището в Безмер и за изграждане на нови съоръжения и инфраструктура. Ненчев отбеляза, че първоначално средствата, които е трябвало да бъдат инвестирани в отбрана, са били около 2,5 милиона долара, но по-късно са увеличени. "Струва ми се, че би следвало наистина да настояваме да получаваме инвестиции и една по сериозна подкрепа от нашите партньори", заяви министър Ненчев.

Армията праща 180 души за охрана на границата с Турция

Военнослужещи ще бъдат изпратени скоро за охрана на южната ни граница. Това съобщи във Велико Търново министърът на отбраната Николай...

Той посочи, че за кратко време екипът му е успял да реши голяма част от проблемите на армията, които са чакали решение в продължение на години. Министерството е на крачка да реши въпросът и с многоцелевия самолет. "Спрямо това съм много внимателен, защото дори да го придобием съвсем безплатно, ме интересува колко ще струва поддръжката му, колко ще струва обучението на пилотите ни и всичко останало. Бих искал да знам дали ние бихме могли да си го позволим на първо", заяви Ненчев.

Министърът съобщи, че България трябва да закупи и шест 3D радара. Освен това в рамките на няколко месеца ще бъдат подменени и униформите на военнослужещите. Министър Николай Ненчев посочи, че общо военнослужещите в България са 29 000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика