СО е готова да плаща по 624 лв. за един метър канал

3747
СО е готова да плаща по 624 лв. за един метър канал
Снимка: БГНЕС

Столичната община е готова да плати по 624 лева, с ДДС, за "изграждане на система за повърхностно отводняване на настилки в парковото пространство при Национален дворец на културата".

Това става ясно от обявена през седмицата поредна обществена поръчка по ремонта на пространството около НДК, съобщи БГНЕС.

София ще разполага с 220 машини за снегопочистване през зимата

Считано от 5 октомври Столичен инспекторат започна проверка на всички 12 фирми, с които имаме сключени договори, според които те тряб...

Ориентировъчната обща дължина на каналите, които следва да се изградят е 500 метра, а общата сума, която ще бъде платена възлиза на 312 000 лева, с ДДС.

„В зависимост от състоянието на каналите и конкретните условия на място, изпълнението ще се извършва по два начина, тъй като на отделни участъци каналите са обрушени и покриващите капаци са разрушени”, гласи част от заданието на поръчката. Конкретните количества ще се измерват на място при изпълнението. Изборът на изпълнител на заданието ще стане на основание на най-ниска предложена цена. Участниците трябва да представят оферти с цени за участък от канал с ширина 300 мм. за 1 метър и за участък от канал с обрушване, отново с ширина 300 милиметра за 1 метър.

Припомняме, че през юли месец общината обяви друга обществена поръчка на стойност на 300 000 лв. за изграждането на декоративен паваж в градинката зад НДК.

Реконструкцията на пространството около НДК първоначално трябваше да струва над 13,4 млн. лв. 8 млн. лв. от парите бяха отпуснати от бюджета на общината, а другите почти 5 млн. лв. по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Фандъкова: Столична община е най-големият инвеститор в София за строителните компании

Столична община се яви като най-големия инвеститор на територията на нашия град и община за строителните компании. Това заяви кметът на...

Въпреки очакванията, че ремонтните работи ще приключат в навечерието на местните избори, по всяка вероятност част от пространството пред НДК ще бъде официално открито по-късно. Догодина се очаква да стартират пък ремонтните дейности на самия Национален дворец на културата, който ще има ключова роля при българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. Първоначалните сметки показват, че за ремонт на НДК и резиденция “Бояна” ще трябват поне 60 млн. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика