Сабрие Сапунджиева живее незаконно във ведомствено жилище шест години

27118
Сабрие Сапунджиева живее незаконно във ведомствено жилище шест години

Години и години наред ведомственото жилище в кв. „Витоша”, в което живее Сабрие Сапунджиева, се превръща в арена на битка между куп институции. Защото имотът е собственост на правосъдното министерство, а през годините Сапунджиева е била на работа в няколко институции и те са се опитали да вземат жилището, за да може Сапунджиева да продължи да живее там законно.

Според bTV вероятната причина за „привързаността” на Сапунджиева е „козметичният ремонт” на стойност от 46 хил. лева, които е трябвало да отидат за подобряване на живота в затворите. Какво е представлявал ремонтът – например са инсталирани 68 контакта в жилището или над 13 контакта в стая. На едно от последните заседание на Европейския съд за правата на човека трима затворници в български затвори получават обезщетение заради жалба за лошите условия на живота.

Гонят бивш заместник-министър от "златното" й ведомствено жилище

Бившият заместник-министърк на правосъдието Сабрие Сапунджиева може да бъде изведена принудително от ведомственото жилище в кв. "Витоша...

Сабрие Сапунджиева има имот от почти 100 кв. метра жилище в кв. „Ботунец”. Сделката е сключена от дъщерята на Сапунджиева, с областната управа. Тогава управител е човек на ДПС. Според оценка на брокери, дадена пред bTV, цената е наполовина по-ниска от нормалното.

За 95 хил. лева семейството на Сапунджиева купува и друг апартамент в София. Съгласно оценка на брокери, квадратен метър е бил 2 хил. евро. Всички имоти на семейство Сапунджиеви са на името на дъщерите на Сабрие Сапунджиева.

На въпрос за имотите на Сапунджиева лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще отговори чак когато бъде представен списък с всички държавни служители, сдобили се „по този способ” с ведомствени жилища. Правя свой списък и ще се изненадате колко са тези случаи – ще го оповестя скоро, лаконичен беше екзактният лидер на ДПС.

Бившият правосъден министър Миглена Тачева, която е човекът, освободил Сапунджиева като заместник-правосъден министър, беше категорична, че Сапунджиева няма никакво право да обитава ведомственото жилище. Нещо повече – по думите на Тачева тя е нямала право да живее там от 2009 година насам, дори ако работи като чистачка в правосъдното министерство.

Обсъждат по-тежки санкции за частните съдебни изпълнители

По-строга дисциплинарна отговорност за частните съдебни изпълнители (ЧСИ) и увеличение на минималните годишни застрахователни суми, с...

В момента Сабрие Сапунджиева е съдебен секретар на Административния съд в София. Председателят му Радостин Радков призна, че квалификацията на Сапунджиева е далеч по-висока от изискваната с поста. Радков заяви, че е нямал задължение да се консултира с ВСС за назначението. Причината е, че това не е свободна щатна бройка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика