Самостоятелно представяне на Реформаторския блок на изборите

14615
Самостоятелно представяне на Реформаторския блок на изборите
Снимка: БГНЕС

"Представянето на Реформаторския блок на изборите ще бъде самостоятелно. Да се кълнем в бъдещи съвместни действия с ГЕРБ, преди изборите да са показали кой какво може, няма смисъл", заяви председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева пред БНР. 

Кунева бе категорична, че няма предизборно споразумение с ГЕРБ за явяване на парламентарните избори. Според нея бъдещо сътрудничество между ГЕРБ и Реформаторския блок в парламента би било възможно от гледна точна на това, че произхождат от едно политическо семейство. За целта обаче Реформаторският блок трябва да покаже добри резултати на изборите, да се прецени до каква степен съвпада идеологията на двете партии и да има яснота по отношение на кръга на действия, които може да се предприемат с национален консенсус. 

И Кунева не иска актуализация на бюджета на НЗОК

Не съм привърженик на актуализацията на държавния бюджет, извън бюджета на НЗОК, тъй като в "България на гражданите" имаме основателни ...

„Много са незрели все още отношенията. Не е въпросът да се сглоби едно мнозинство, а какво ще донесе това мнозинство на България. Иначе не си струва. Трябва да се види какво стои зад думата „коалиция“ след изборите, какъв е обхватът и колко открито и на светло са взаимоотношенията между партиите“, допълни Кунева. 

Лидерът на „Движение България на гражданите“ заяви, че реформата в съдебната система е задължително условие, без което партията не би влязла в разговори в следващия парламент. 

„Това, с което трябва да се помни в следващите години Реформаторския блок, е съдебна реформа. Когато се каже „Реформаторски блок“, трябва да се разбира съдебна реформа, включваща независимост на съдебната система и нейното разумно управление. Няма как без здрава съдебна система да има справедливост и сигурност за бизнеса. Регулаторните органи не са политически, а ние толкова години не можем да спрем да им влияем политически. Ако това не престане, хаосът в държавата ще продължи“, заяви Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика