Шашми със санирането с европейски пари: за едни може - за други - не

31293
Шашми със санирането с европейски пари: за едни може - за други - не
Снимка: БГНЕС

Суперлуксозна и нова сграда в столичния квартал "Лозенец" предстои да бъде обновена по проекта за енергийно обновяване на домовете. Сградата ще бъде обновена изцяло със средства от държавата и Европа.

В разследване на Нова телевизия бе показан и един панелен блок в град Гоце Делчев, който е пред разпад. Живеещите в блока са подали искане за саниране, но тяхната кандидатура е била отхвърлена. Блокът е на 40 години и има спешна нужда от саниране. На много места мазилката пада. Има течове в общите части и между етажите. При отхвърлянето на искането им за саниране живеещите в блока получили като обяснение, че в блока е имало само 36 апартамента и не е достигнало едно жилище за да бъдат одобрени. Живеещите са отчаяни и питат, как е възможно една къща да може да бъде одобрена за саниране, а техният блок с 36 апартамента - не.

Критериите за програмата за саниране ще са ясни на 26 януари

Официалните критерии, по които ще се кандидатства по Програмата за саниране на жилищните сгради, ще са ясни на 26 януари. Те ще бъдат п...

За санирането правителството предвижда да похарчи 1 милиард лева.

От Министерството на регионалното развитие на Лиляна Павлова са обещали събеседник, който да даде информация по скандалния случай.

След като всичко е било уточнено и предаването е било отложено с една седмица от министерството на Павлова вчера са спрели да отговарят на телефонните повиквания. В разследването на Нова телевизия бе подчертано, че много граждани няма да кандидатстват, защото не вярват в справедливостта на програмата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика