Щонов: Токът трябва да поскъпва плавно

19883
Щонов: Токът трябва да поскъпва плавно
Снимка: БГНЕС

Увеличението на цената на електроенергията би трябвало да е плавно в дългосрочен план, едновременно с подобряване икономическото състояние на страната и създаването на фонд за подкрепа на енергийно бедните домакинства. Това заяви служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов в интервю за БТА, предаде БНР.

"Още тази седмица на заседанието на Министерския съвет ще бъде разгледано решението за сформиране на Енергиен борд, който да съдейства на правителството при стабилизирането на енергийния сектор, казва Щонов. От Енергийния борд се очаква да гарантира експертност, независимост и ефективност при вземането на решения в енергетиката. Всички участници на пазара на електроенергия трябва да направят отстъпки, за да е стабилна системата", посочва още Щонов.

По 29 лева за ток са платили абонатите на ЧЕЗ за юли

ПСредно по около 29 лева е била сметката за ток на абонатите на ЧЕЗ през юли, показват данните на дружеството. Сумата остава без промян...

Вече е сформирана работна група в НЕК, която актуализира принципите на компанията за продажба на електроенергия на свободния пазар по свободно договорени цени, изготвят се процедури за публично оповестяване на офертите и се създават правила за процедури с пряко договаряне, съобщава Щонов и добавя, че към момента всички централи изпълняват програмите си за подготовка за есенно-зимния сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика