Сидеров: 4 партии ще направят правителство

12954
Сидеров: 4 партии ще направят правителство
Снимка: БГНЕС

Четири коалиции ще влязат в новото правителство. Кабинетът ще бъде съставен с цената на много компромиси и безпринципни договаряния. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

"Срещите, които ГЕРБ прави в момента, са един театър, в който Борисов си прави реклама. Освен това партията му се страхува от нови избори, защото в следващия парламент ще загуби още позиции", каза още Волен Сидеров.

Според него поведението на БСП е комично. "Тази партия подкрепи ГЕРБ, въпреки изявленията, че столетницата е в опозиция. Ако не беше така, нямаше да подкрепят Цецка Цачева за председател на Парламента", каза още лидерът на Атака.

"Когато гласуваш за управляващата политическа сила и я подкрепиш, това означава, че не си опозиция. БСП за мен е в най-странно положение – разкрачено", допълни Сидеров, цитиран от „Фокус”.

Плевнелиев започва консултациите в петък

Президентът Росен Плевнелиев започва в петък - 31 октомври, консултации с парламентарно представените партии и коалиции, съобщи прессе...

Явно е, че искат някакво правителство и ще го направят с цената на компромиси, с цената на безпринципно споразумение помежду си, каза още Сидеров.

Според него лидерската среща вчера е била „седянка” без никаква прозрачност. „Аз не виждам какво се изясни след тази среща, вие виждате, че никакво договаряне няма. Имаме едно договаряне, което е неясно на каква основа е, на какъв принцип. Нямаме яснота каква е програмата”, каза още Сидеров.

На въпрос дали би участвал в следващи срещи между лидерите на политическите сили, той отговори, че ако има прозрачност, ще участва, но в задкулисие – не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика