Сидеров: Не знам защо КТБ трябва да се оздравява

19460
Сидеров: Не знам защо КТБ трябва да се оздравява
Снимка: БГНЕС

Не виждам никаква логика да ходя да се консултирам с президента, който по конституция е длъжен да даде мандата на най-голямата сила. Това заяви пред журналисти в НС лидерът на Атака Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Сидеров коментира и темата КТБ и бюджетната комисия, като според него депутатите от бюджетната комисия са събрани, за да измислят начин да спасят една банка, която трябва да фалира. "Щом е паднала под допустима граница за капитала си, по закон трябва да фалира. В едно от решенията се иска депутатите да гласуваме това да не става. Все едно законът засега е важал за всички – падне ли капиталът под еди колко си, фалираш", коментира Сидеров.

Той заяви, че не знае защо КТБ трябва да се оздравява. "Ако трябва да се оздравява – да се съберат други банки, банкови чужди вериги, които в България изпомпват чрез лихви и други спекулации парите на българите, да се съберат да я спасяват", каза той.

Сидеров повтори позицията си, че е против държавата с парите на данъкоплатците да спасяват КТБ. "Нека да си фалира. Какъв е проблемът", запита лидерът на Атака.

Валери Симеонов от ПФ също коментира темата, като заяви, че БНБ трябва да направи всичко, което е възможно, за да спаси или да оздрави КТБ, защото фалитът й може да се окаже фатален за цялата банкова система. Все пак, Симеонов заяви, че това не трябва да става с пари на хората.

"Има три други банки и финансови сдружения, които имат желание да участват в оздравяването на КТБ. Останалата половина може да бъде дадена като кредит или като заем", каза Симеонов и добави, че това е доста по-приемливо. Според него е напълно възможно държавата да даде заем срещу добра лихва, защото иначе банката може да фалира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика