Сидеров: Няма защо да ми се иска имунитетът, който го направи, ще поискам неговия

5661
Сидеров: Няма защо да ми се иска имунитетът, който го направи, ще поискам неговия
Снимка: БГНЕС

Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунитета на този, който го иска.

Това каза Волен Сидеров по отношение на случилото се в петък вечерта, когато заради предизвикан от него скандал и конфликт с полицейски служители стана ясно, че ще бъде направено искане до главния прокурор за свалянето на имунитета му, предаде БГНЕС.

„Ако все пак го поискат, това ще бъде съчинено, аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят”, закани се лидерът на Атака. „Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя, и ще водя съдебни дела”, уточни той.

Близо 30 минути Сидеров отправя нападки срещу МВР, прокуратурата и медиите, че са го представили с поведението му в събота за хулиган, а той всъщност бил борец срещу разпространението на наркотици и безакцизни цигари.

Днес Сидеров бе в съда по делото за хулиганство на летище Варна миналата година.

Делото започна с изявление на неговия адвокат Явор Нотев, който обясни, че дългите журналистически въпроси, на голяма част от които Сидеров не отговори, са разстроили лидера на „Атака“ и той не можел да дочака началото на заседанието, но поискал чрез Нотев делото да бъде отложено. Със съпротивата на останалите защитници и на решението на съдия Мариета Райкова, че няма причини делото да не тръгне, адвокатите на Сидеров обясниха, че са длъжни да напуснат залата, тъй като Сидеров не им бил разрешил да го представляват в негово отсъствие. Така делото беше отложено.

Ще съдя главният секретар на МВР Георги Костов, говорителят на главният прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, шефът на столичната полиция Младен Маринов и градският прокурор Христо Динев, допълни Сидеров пред журналисти в Съдебната палата.

Той обясни, че ще ги съди, защото е лице с имунитет и те нямат право да изнасят данни от разследването срещу него.

Д. Стоянов: Поведението на Сидеров е на човек, на когото не му пука

Поведението на Волен Сидеров в петък край магазинчето на столичната улица "Раковски" е на човек, който държи абсолютната власт и не му ...

В началото на януари миналата година - на полет от София до Варна - Сидеров и придружаващи го депутати вдигнаха скандал. Лидерът на "Атака" обиди френския културен аташе Стефани Дюмортие, а впоследствие на летището нападна един от пасажерите и удари полицай. Ако бъде осъден, Сидеров може да получи наказание от 3 до 5 години затвор.

Днес се очаква също главният прокурор Сотир Цацаров отново да поиска сваляне на имунитета на Сидеров, както и на народния представител Десислав Чуколов. Те ще бъдат обвинени в хулиганство срещу органи на властта за инцидента в петък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика